Aktier: B&O falder ved åbning

Struer-virksomheden Bang og Olufsen får negativ fokus efter offentliggørelsen af regnskab for 2016/17. Ud over de rå tal er sløret løftet for udsigterne for det netop indledte 2017/18-regnskabsår, hvor B&O venter en omsætningsvækst på omkring de 10 pct. mod 12 pct. i det netop overståede år.

Og det er blandede resultater, som topchefen, Henrik Clausen, kan præsentere for fjerde kvartal 2016/17. Godt nok steg omsætningen til 785 mio. kr. mod 696 mio. kr. i kvartalet i 2015/16, men bundlinjen efter skat bød på et underskud på 119 mio. kr. mod et underskud på 86 mio. kr. i den tilsvarende periode for et år siden.

En aktie i B&O falder med godt 4 procent i de første handler onsdag morgen.

Generelt tripper aktiemarkedet lidt på stedet - efter en negativ start stiger C20 Cap-indekset 0,2 pct. til indeks 1158,38. Stigningen kommer forud for kommentarer fra centralbankchef Janet Yellen i USA, der skal holde tale i Kongressen om den førte pengepolitik onsdag eftermiddag.

BANKER VARMER OP

Der er også lidt nyt til bankerne i form af et regnskab for andet kvartal fra norske DNB, der kom bedre end ventet igennem årets andet kvartal både på top- og bundlinje, fremgår det af selskabets regnskab onsdag morgen. Og med regnskabet er der varmet op til fredag, hvor der for alvor kommer gang i den amerikanske regnskabssæson - netop ført an af finanssektoren med regnskaber fra Citigroup, Wells Fargo og Bank of America.

Inden da er der onsdag kommet lidt selskabsspecifikke nyheder til både Nordea og Danske Bank, hvor storbanken HSBC har droppet dækningen af dem begge, fremgår det af data fra Bloomberg News. Det sker for begges vedkommende med anbefalingen "hold". En aktie i Danske Bank stiger med 0,2 pct. til 254,70 kr., mens Nordea stiger med 0,4 pct. til 85,35 kr. efter få minutters handel.

Der er mere nyt til Nordea i form af et lavere kursmål fra finanshuset Morgan Stanley. Det lyder nu på 81,79 kr. mod tidligere 85,35 kr. Morgen Stanley fastholder anbefalingen "ligevægt". Og så vil Berlingske Business vide, at Erhvervsministeriet har mørklagt store dele af ministeriets kommunikation med storbanken omkring dens mulige flytning af hovedkvarter til Danmark. Korrespondancen gælder blandt andet skatteforhold.

MÆRSK I PLUS

A.P. Møller-Mærsk har haft en god uge - og faktisk er B-aktien siden torsdag i sidste uge steget med 6,3 pct. Onsdag morgen fortsætter aktien op med 0,2 pct. til 13.970 kr.

Opturen kommer blandt andet efter et løftet kursmål fra Nordea tirsdag til 15.200 kr. fra 14.000 kr. samt en fastholdt købsanbefaling - og ligger i det højeste niveau siden foråret 2015. Investorerne lader til at have dæmpet frygten over effekterne af hackerangrebet for to uger siden, mens olieprisen gradvist kravler opad.

Og så har forsikringsselskabet Tryg ovenpå et godkendt regnskab tirsdag, fået sænket anbefalingen af Jyske Bank til "køb" fra "stærkt køb" og et uændret kursmål på 156 kr. Tryg steg med 3,6 pct. tirsdag, men onsdag morgen falder aktien med 1,3 pct. til 143,70 kr. Samtidig handles aktien eksklusiv udbytte på 1,60 kr., og faldet svarer til 1,90 kr.

/ritzau/FINANS