Aktier: B&O falder i ellers positivt og stigende marked

Det danske aktiemarked har taget hul på tirsdagen med en lille pil op, og efter få minutters handel ligger det ledende C20 Cap-indeks 0,2 pct. højere til indeks 1017,16.

Foto: MICHAEL KOOREN.
Læs mere
Fold sammen

Uden for eliteindekset har Bang & Olufsen afleveret regnskab for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2016/17, hvor Struer-firmaet i perioden har øget både omsætning og indtjening sammenlignet med samme kvartal året før. Bundlinjen er dog stadig malet i røde tal.

- Første kvartal tegner et billede af et udfordret B&O. Samlet set er salget lidt lavere end ventet, mens indtjeningen er præcis så udfordret, som jeg havde regnet med, vurderer senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank over for Ritzau Finans.

For hele regnskabsåret venter Bang & Olufsen, der falder 1,4 pct. til 68,50 kr., fortsat en stigende omsætning sammenlignet med 2015/16 samt en forbedring i driftsresultatet, EBITDAC.

Vendes blikket mod eliteaktierne er Novo Nordisk fanget i hård modvind på aktiemarkedet for tiden, hvor medicinalpapiret nærmest kun kender én vej - nedad. Siden nedjusteringen i august, hvor historierne om prispres på det amerikanske marked for alvor så dagens lys, er aktien faldet med 26 pct.

Tirsdag har det amerikanske finanshus Sanford C. Bernstein sænket sit kursmål for Novo Nordisk til 310 kr. fra 345 kr., mens anbefalingen "market perform" består. Novo Nordisk falder 0,3 pct. til 270,60 kr.

I en anden sektor vil A.P. Møller-Mærsks containerrederi, Maersk Line, næppe købe hverken Hanjin Shipping eller Hyundai Merchant Marine. Det siger kilder med indsigt i sagen til den amerikanske erhvervsavis Wall Street Journal og modsiger dermed spekulationer om, at Maersk Line er på vej til at overtage eller købe aktiver fra de økonomisk trængte sydkoreanske rederier.

Ifølge avisens kilder vil Maersk Line i stedet vente på, at andre kriseramte operatører begynder at spejde efter en redningsplanke for at undgå en konkurs. B-aktien hos A.P. Møller-Mærsk stiger 0,3 pct. til 9685 kr.

Fra banksektoren stiger Nordea med 0,1 pct. til 67,70 kr. Det sker oven på mandagens stigning på 3,8 pct., som fulgte, efter at det svenske finanstilsyn offentliggjorde et nyt kapitalkrav, der tilsiger en kernekapitalprocent på 17,3. Ved udgangen af første halvår var Nordeas proforma-kernekapitalprocent 17,2, og dermed er banken næsten allerede i mål.

Tirsdag er der igen fokus på bankpapiret - og sektoren generelt - idet Deutsche Bank atter vil vende tilbage i handel efter fredagens vilde slutspurt, der sikrede et stort plus til aktien. Den blev sikret, efter at det kom frem, at den tyske bank måske slipper noget billigere end først antaget i sagen om realkreditobligationer med de amerikanske myndigheder.

Uden for eliteindekset har den schweiziske storbank Credit Suisse indledt dækning af Dong Energy, viser data fra Bloomberg. Det sker med anbefalingen "outperform" og et kursmål på 310 kr. Dong stiger 2,6 pct. til 281,00 kr.

Og blandt eliteaktierne har svenske Handelsbanken genoptaget analysedækning af Genmab med anbefalingen "reducer" og kursmålet 1176 kr., fremgår det af bankens morgenrapport tirsdag. Genmab falder 2,6 pct. til 1112 kr.