Aktier: B&O brager afsted efter kinesisk indtog

Bang & Olufsen løber med opmærksomheden i fredagens tidlige aktiehandel herhjemme, hvor markedet ellers ikke gør meget væsen af sig som helhed.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

 

Aktien i elektronikkoncernen fra Struer buldrer af sted, efter at kinesiske Sparkle Roll - med rigmanden Qi Jianhong i spidsen - torsdag betalte 85 kr. per aktie for en aktiepost på 13,1 pct., der bringer den samlede ejerandel op på 18,7 pct.

Samlet set kan det danske marked ikke helt finde sine ben. C20 Cap-indekset startede lidt højere, men ligger efter godt 15 minutters handel 0,1 pct. lavere i 986,22.

Der er da også indikatorer, der trækker i begge retninger, idet aktierne i USA torsdag efter dansk lukketid faldt yderligere tilbage, mens de japanske aktier var i god form fredag, hvor olieprisen også igen er stigende.

På selskabssiden er det blandt sidepapirerne, at fredagens største fokus ligger. Bang & Olufsen stiger med 6,7 pct. til 79,50 kr. efter torsdag aftens aktiekøb fra Sparkle Roll, der betalte et godt stykke over torsdagens lukkekurs.


Det sætter spekulationer i gang om, hvorvidt der snarligt følger et købstilbud på en stor klump af de resterende aktier i selskabet.

De resterende aktionærer, der blandt andet tæller pensionskassen ATP, skal dog formentlig ikke forvente et bud, der er væsentligt over de 85 kr. per aktie, lyder vurderingen fra Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet.

Netop prisen for aktierne kan nemlig meget vel være det afgørende stridspunkt og årsagen til, at forhandlingerne om aktiekøbet har varet så længe.


- En antagelse kunne være, at købet og buddet er begyndelsen til slutspillet om Bang & Olufsen, og at der de kommende dage vil komme et bud på den resterende del af Bang & Olufsen, som bestyrelsen måske aktuelt har fået og tygger på, vurderer Per Hansen i en kommentar.


- En anden kunne være, at bestyrelsen ikke anser kurs 85 for værende tilstrækkelig attraktivt, til at de kan og vil anbefale det, fortsætter han.

DREWRY SER STORE UDFORDRINGER FOR MÆRSK


Blandt elitepapirerne er der fokus til A.P. Møller-Mærsk, der torsdag fik sænket sin anbefaling og sit kursmål af analysehuset Drewry, som i et analysenotat forudser et "forfærdeligt" 2016 for containerrederierne.

- Vi venter en meget udfordrende toårsperiode for Maersk Line, hvor industrien skal navigere gennem kronisk overkapacitet og en strukturel nedgang i den globale efterspørgsel. Hvis priserne på bunker fuel ikke var støttende for udviklingen, vurderer vi, at Maersk Line ville være i alvorlige vanskeligheder finansielt, skriver de to Drewry-analytikere Rahul Kapoor og Nilesh Tiwary.


- Konsensus indbygger en lille genrejsning i raterne i år, men vi forbliver skeptiske og venter, at konsensusestimaterne for både 2016 og 2017 vil blive sænket betydeligt, fortsætter de.

På positivsiden for Mærsk tæller det dog, at oliepriserne igen er på vej op fredag morgen. Interessant bliver det også at følge fredagens aktuelle ratetal for denne uge, der kan give et fingerpeg om det fremtidige rateniveau.

Mærsks B-aktie stiger med 0,6 pct. til 8195 kr. fra start.


Teleselskabet TDC har fået sænket sit kursmål hos den britiske storbank HSBC til 31,50 kr. fra 40 kr., mens anbefalingen "hold" er fastholdt.

TDC-aktien falder med 0,9 pct. til 31,19 kr. i den tidlige handel.


Ingrediensproducenten Chr. Hansen er fortsat i analytikernes søgelys efter torsdag morgens regnskab for andet kvartal 2015/16, der umiddelbart overraskede positivt og indledningsvist resulterede i en positiv kursreaktion.

Ud på dagen gik optimismen dog ud af aktien igen, da Chr. Hansen-ledelsen blandt andet havde uddybet, at der er svære udsigter for at opretholde det vækstmomentum, som selskabet har. Store ændringer af kursmål eller anbefalinger har der dog endnu ikke været endnu.

Chr. Hansen-aktien falder videre med 1,3 pct. til 430,50 kr. i fredagens tidlige handel.


For Genmab er der til gengæld fokus fra analytikerhånd, idet svenske SEB har løftet sin anbefaling af aktien til "køb" fra "hold", skriver Bloomberg News.

Genmab-aktien stiger med 1,1 pct. til 933 kr. fra start.

Også DSV har fået en løftet anbefaling. Det er den irske formueforvalter Davy, der har skruet sin anbefaling op til "outperform" fra "neutral", mens kursmålet lyder på 350 kr. DSV-aktien stiger med 0,1 pct. til 276,90 kr.

 


Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk