Aktier: Blød åbning på aktiemarkedet i vente

Det kan pege hen mod en dag med en blød åbning på det danske aktiemarked onsdag. Mens de amerikanske futures ligger med små minusser op til 0,1 pct., er billedet på de asiatiske toneangivende indeks lidt mere broget med stigninger i Kina og fald i Japan.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Terrorangrebet i Bruxelles påvirker aktiemarkederne denne morgen.
Læs mere
Fold sammen

Futures for det tyske DAX-indeks ligger på en stigning på 0,4 pct., hvilket kan vise vejen for små stigninger i Danmark på en dag, der ikke på programmet overstrømmes af nyheder.

Tirsdag slog bekymringerne og mismodet ind på aktiemarkedet efter angrebene i Bruxelles. Men da omfanget af bombningerne i den belgiske hovedstad blev kendt, rettede C20 Cap sig - og indekset lukkede således dagen med en stigning på 0,4 pct. til indeks 990,54.

- Markedet kom tilbage tirsdag efter bombeangrebene i Bruxelles, efter at den første chokreaktion havde lagt sig. Man ser tilbage på, hvordan de finansielle data efter eksempelvis angrebet i Frankrig udviklede sig. Og der kunne man ikke se noget effekt efter angrebet i Paris, siger Ib Fredslund Madsen, der er aktiestrateg i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

- Nøgletalsmæssigt sker der heller ikke det store i dag, hvor der blandt andet kommer tal på det amerikanske salg af nye boliger i februar. Samtidig er det lige op til påske, og handlen er lidt tynd i Danmark, siger Jyske Bank-strategen.

OPGØRELSE PÅ GENMABS SALG AF DARZALAX
GN Store Nord, der steg med 0,2 pct. til 133,50 kr. tirsdag, har fået løftet kursmålet hos Nordea med 6 kr. til 135 kr. Anbefalingen er fortsat "hold", viser data fra Bloomberg.

Genmab havde en god tirsdag i forlængelse af, at biotekselskabet sent mandag annoncerede et nyt studie med kræftmidlet Daratumumab, der skal testes i en ny kræftindikation i samarbejde med udenlandske partnere.

Oveni er der kommet en opgørelse for kræftmidlet Darzalax fra det amerikanske marked fra analysehuset Symphony Health.
- Genmab forventes at komme i fokus i dagens handelssession, efter at salgstallene for Darzalex i februar viser en stigning til 33,1 mio. dollar fra 26,3 mio. dollar i januar, skriver Sydbank i en morgenkommentar.

Aktien steg tirsdag med 3,2 pct. til 842,50 kr.

TDC var også en af tirsdagens topscorere på det danske aktiemarked, efter at schweiziske Credit Suisse spåede et muligt frasalg til Telia og derudover løftede anbefalingen af TDC-aktien til "outperform". TDC steg med 2,9 pct. til 32,20 kr.

KINESER SPØGER I KULISSEN HOS B&O
Bang & Olufsen var igen i fokus tirsdag, da den kinesiske rigmand Qi Jianhong erklærede sin kærlighed til det danske elektronikselskab og oplyste, at han overvejer et bud. Ifølge Berlingske Business vil buddet være på 85 kr. per aktie, skriver avisen onsdag.

Qi Jianhong har gennem måneder forhandlet med B&O's bestyrelse med formand Ole Andersen i spidsen. Det offentliggjorde B&O-bestyrelsen tirsdag på foranledning af Qi Jianhong og hans Sparkle Roll Group - men uden at oplyse et konkret købstilbud eller bare en tilkendegivelse af en pris. Det formodede tilbud på 85 kroner per aktie - eller 3,6 mia. kr. - er 25 pct. over tirsdagens lukkekurs, hvor aktien faldt med 0,7 pct. til 68 kr. per B&O-aktie, svarende til cirka 2,9 mia. kr. for hele virksomheden.

Udenfor eliteindekset kommer Silkeborg IF Invest med regnskab for 2015. SIF har varslet et 2015-resultat på 5-8 mio. kr. Aktien lå uændret tirsdag i 5,55 kr.

Der kan også fortsat komme fokus på tirsdagens højdespringer: Skako. Det fynske industriselskab kom med regnskab for 2015 tirsdag, og det var så fornøjelig læsning for investorerne, at de sendte aktien op med 25 pct. til 50 kr. Regnskabet viste blandt andet et overskud på 13,2 mio. kr. mod et underskud året før på 7,5 mio. kr.