Aktier: Blodrøde børser i hele Fjenøsten

Kursfaldene står skrevet med blodrøde tal på samtlige fjernøstlige aktiebørser tirsdag morgen.

Foto: YOSHIKAZU TSUNO. Kursfaldene står skrevet med blodrøde tal på samtlige fjernøstlige aktiebørser tirsdag morgen.
Læs mere
Fold sammen

Kursfaldene står skrevet med blodrøde tal på samtlige fjernøstlige aktiebørser tirsdag morgen.

Afsættet stammer fra Wall Street mandag, hvor et accelererende aktieudsalg dagen igennem sendte investorerne skrigende bort fra de risikobetonede papirer for i stedet at sætte pengene i mindre usikre statsobligationer.

Samtidig giver den forestående kvartalsafslutning anledning til en del porteføljejusteringer, og dermed uforudsigelige køb eller salg uden specifik baggrund ud over de gældende restriktioner og interne rammer.

Investorerne i Asien venter nu på de kinesiske PMI-data, der offentliggøres torsdag.

- Afmatningen i Kina breder sig til andre asiatiske økonomier og til Brasilien og Australien, og svækkelsen af de nye økonomier giver ekko i hele den samlede verdensøkonomi. Vi ved endnu ikke, hvornår markedsfrygten for den kinesiske afmatning vil få en ende, og på grund af det foretrækker investorer at ligge i kontanter og andre sikre aktiver, siger chefstrateg Toshihiko Matsuno fra SMBC Friend Securities Co i Tokyo til Bloomberg News.

I Tokyo får aktierne yderligere en hård medfart på grund af en vis flugt mod yen, der af samme grund styrkes på valutamarkedet.

Nikkei-indekset ligger med et fald på 3,6 pct., mens det bredere Topix-indeks falder 3,9 pct. ved frokosttid lokal tid.

I Hongkong tilpasser investorerne porteføljen efter den lange weekend.

- Økonomien bliver værre, og der er ingen tegn på, at bunden er i sigte. Råvarevirksomhederne er hårdt ramt af afmatningen som det fremgik at de industrielle overskudsdata i denne uge. Udsigterne for aktiemarkedet ser ikke så lovende ug i det næste kvartal, siger cheføkonom Castor Pang fra Core-Pacific Yamaichi i Hongkong til Bloomberg News.

Hang Seng indekset falder 3,4 pct., og også børserne på det kinesiske fastland ligger underdrejet med fald i Shanghai Composite på 1,8 pct., mens CSI 300-indekset ligger med et minus på 1,9 pct.

Blandt de øvrige markeder er Singapores Straits Times faldet 1,5 pct., mens Sydneys ASX-indeks står til at lukke med et minus på 2,7 pct. Markederne i Sydkorea og Taiwan holder lukket.

Ved 6.45-tiden tirsdag morgen ligger de amerikanske futures med fald på 0,1 pct.