Aktier: Blide toner om handelskrig sender Mærsk i C25-toppen

EU og USA er tilsyneladende blevet enige om en indtil videre løs aftale - en hensigtserklæring - som skal forhindre en eskalering af handelskrigen.

Den amerikanske præsident var i strålende humør og særdeles positivt stemt over for Den Europæiske Union, da han på Twitter lavede sin egen evaluering af det møde, han onsdag holdt med EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, i Det Hvide Hus. Det skriver Ritzau, torsdag den 26. juli 2018. (Foto: Evan Vucci/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Evan Vucci

Aftalen, som onsdag aften blev præsenteret på et fælles pressemøde mellem den amerikanske præsident Donald Trump og EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bliver taget godt imod af finansmarkederne. På aktiemarkederne i Europa er der pæne plusser, når der ses bort fra Storbritannien.

»For os var det overraskende med positivt nyt efter mødet i Washington, men det er forklaringen på de positive aktietoner torsdag,« siger senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk til Ritzau Finans.

Handelskrigstemaet som hovedrolle afspejler sig også i topplaceringen i C25, der tilfalder den af handelskrigen blandt andet noget sønderslåede rederiaktie i A.P. Møller-Mærsk, der ligger helt øverst med en stigning på knap 5 pct. i B-aktien til 8996 kr.

C25-indekset stiger 1,2 pct. til 1170,82.

PEER-REGNSKABER HAR EFFEKT

Der har været flere regnskaber fra peer-selskaber til danske selskaber.

FLSmidth har fået nyt fra konkurrenten Metso, der har aflagt et pænt regnskab og meldt om stigende efterspørgsel efter udstyr til store miner.

For tre måneder siden hed det sig kun, at der var stabile udsigter. Det følger tendensen fra onsdagens regnskab fra Outotec.

FLSmidth-aktien stiger 3,2 pct. til 406,70 kr.

»Vi hæfter os ved god ordreindgang i både onsdagens melding fra Outotec og i dag fra Metso,« siger Martin Munk.

Verdens største bryggeri, AB Inbev, har leveret pæn vækst i andet kvartal 2018. Blandt andet VM-slutrunden i Rusland var med til at bidrage til ekstra salg af Budweiser, der var hovedsponsor for slutrunden, i slutningen af perioden.

Fremgangen i de samlede tal var dog fortsat ikke nok til at tilfredsstille analytikerne, der ifølge estimater fra Bloomberg News havde sat næsen op efter lidt mere.

Carlsberg-aktien ligger i den kedelige ende af C25 med et fald på 0,3 pct. til 782,20 kr. Også Royal Unibrew falder. Her er faldet 0,5 pct. til 540 kr.

»Ud over en mindre skuffelse fra Inbev er aktiernes defensive karakter også med til presse dem,« vurderer Martin Munk.

PANDORA SPARKET NED AF ANALYSE

Pandora er torsdagens absolutte bundprop med et fald på 4 pct. til 450 kr.

En analyse fra investeringsbanken Carnegie melder om dårlige takter hos Pandoras forhandlere.

Den franske kabelproducent Nexans, der konkurrerer med blandt andet danske NKT, leverede stor organisk vækst i andet kvartal isoleret set, men efter et sløjt første kvartal var væksten stadig negativ set over halvåret.

Det franske selskab, der lige har fået ny direktør, overvejer nu restruktureringer, som efter planen kommer til oktober, fremgår det af regnskabet.

NKT stiger 4,8 pct. til 175,60 kr.

William Demant Holding og GN Group får nyt, når italienske Amplifon aflægger halvårsregnskab.

GN stiger 0,5 pct. til 307,40 kr., mens WDH stiger 1,5 pct. til 316,20 kr. For begge aktiers vedkommende er det lig med kurs mod rekord.

Flere politikere udtaler torsdag til Børsen, at de ikke ser en god grund til, at den danske stat skal være storaktionær i Ørsted, hvis selskabet som planlagt sælger det danske elnet fra.

Et flertal holder dog fast i ejerskabet. Ørsted-aktien stiger 0,5 pct. til 395,90 kr.

Proteseproducenten Össur har til morgen afleveret halvårsregnskab. Aktien stiger på 4 pct. til 28,90 kr. efter et andet kvartal med stor vækst, der overgik markedets forventninger.

/ritzau/FINANS