Aktier: Blandet udvikling med Tokyo-fald og Hongkong-plus

De asiatiske aktiemarkeder ligger blandet torsdag morgen, hvor en styrkelse af den japanske yen sender Tokyo-børsen ned, mens olie- og råvareprishop får mange af de øvrige fjernøstlige børser til at stige.

Læs mere
Fold sammen

- Dollar-udsalget støtter råvarerne. Vi har handlet under forhold, der er blevet temmelig dystre, mens udsigterne for Kina har været dystre i årevis. Jeg tror ikke rigtig, at der er ret meget mere negative stemning, der kan fyldes på markedet. Investorerne bør langsomt begynde at købe, vurderer analysechef Scott Schuberg fra Rivkin Securities i Sydney ifølge Bloomberg News.

På børsen i Tokyo er effekten af centralbankens negative renter udvasket af den igangværende internationale svækkelse af dollar.

- Der er en voksende bekymring for at aktierne vil falde yderligere i takt med, at påvirkningen fra Bank of Japan aftager. Investorerne er ekstremt dystre, siger strateg Masahiro Ichikawa fra Sumitomo Mitsui Asset Management Co. i Tokyo til Bloomberg News.

Det toneangivende Nikkei 225 aktieindeks falder 0,7 pct., og det bredere Topix-indeks dropper 1,0 pct.

På det kinesiske fastland er stemningen anderledes positiv. De tilbageværende investorer læner sig op ad Wall Street med stigninger i Shanghai Composite på 1,6 pct., mens CSI 300-indekset øger 1,3 pct. Hongkongs Hang Seng-indeks ligger samtidig med et plus på 1,4 pct.

Blandt de andre markeder er der stigninger i det sydkoreanske Kospi-indeks på 1,3 pct., og i Singapores Straits Times-indeks på 0,3 pct., mens Sydneys ASX-indekset trækkes 2,1 pct. op af de mange råvare- og mineselskaber.

De amerikanske aktiefutures ligger ved 6.30-tiden med stigninger på 0,4-0,5 pct.

TABEL

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 -0,7

Topix -1,0

Hongkongs Hang Seng 1,4

China Shanghai Composite 1,6

China CSI 300 1,3

Taiwan Taiex N/A

Sydkoreas Kospi 1,3

Indiens BSE Sensex 0,6

Singapores STI 0,3

Sydney ASX 200 2,1

--------------------------------------

#

Indeksværdi klokken 06.30.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk