Aktier: Blandet udvikling med plus i Japan og minus i Kina

Der er en markant blandet udvikling på de respektive fjernøstlige aktiemarkeder tirsdag morgen.

De japanske investorer er tilbage efter en lang weekend, og aktiemarkedet i Tokyo tilpasser sig fredagens stigninger på Wall Street, mens de kinesiske investorer modsat ligger under for en markant negativ indstilling, mens der ventes på dagens vigtige amerikanske BNP-data.

- Investorerne ønsker at vente og se de amerikanske data, der kommer i denne uge, samt Japans nye politik, der skal øge den potentielle vækstrate for at nå målsætningen for bruttonationalproduktet. Så det er sandsynligt, at markedet vil mangle enhver fornemmelse for retning, siger chefstrateg Toshihiko Matsuno fra SMBC Friend Securities Co. i Tokyo til Bloomberg News.

I Tokyo har investorerne fået tændt håbet for et begyndende opsving af nye data for PMI i virksomhederne i form af det foreløbige PMI-indeks for fremstillingssektoren, som tyder på, at bedre tider er på vej. Indekset viser 52,8 i november efter en stigning fra 52,4 i oktober.

Det toneangivende aktieindeks, Nikkei 225 stiger 0,2 pct., og det bredere Topix-indekset er oppe med 0,1 pct.

I Kina er markederne derimod negative. Shanghai Composite falder 0,6 pct., CSI 300 dropper 0,8 pct., mens Hang Seng i Hongkong ligger med et minus på 0,9 pct.

Blandt de øvrige markeder er der et fald i Taiwans Taiex-indeks på 1,0 pct., og Sydneys ASX-indeks står til at lukke med et minus i samme størrelsesorden, mens Singapores Straits Times-indeks stiger 0,5 pct., og Kospi-indekset i Seoul øger 0,6 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med marginale fald under 0,1 pct.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 0,2

Topix 0,1

Hongkongs Hang Seng -0,9

China Shanghai Composite -0,6

China CSI 300 -0,8

Taiwan Taiex -1,0

Sydkoreas Kospi 0,6

Indiens BSE Sensex 0,1

Singapores STI 0,3

Sydney ASX 200 -1,0

--------------------------------------

#

Indeksværdi klokken 06.30

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk