Aktier: Blandet udvikling med afdæmpet omsætning

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

De asiatiske aktiemarkeder ligger blandet med en afdæmpet omsætning onsdag, hvor spændingerne på den koreanske halvø understøtter sikre investeringer som yen, amerikanske obligationer og guld.

Og uden indikationer fra USA, der var lukket tirsdag for den amerikanske uafhængighedsdag, er aktiviteten fortsat lav, mens der ses frem mod referatet fra Federal Reserves seneste pengepolitiske møde.

Den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, bekræftede onsdag morgen, at der var tale om et nordkoreansk, interkontinentalt, ballistisk missil, og fordømte samtidig Nordkoreas optrapning af truslen mod "USA, vores allierede, regionen og resten af verden" på det kraftigste.

»Den amerikanske udenrigsminister Tillersons kommentarer til Nordkoreas interkontinentale ballistiske missil tidligt i morges har fået markesdeltagerne til at blive forsigtige,« siger senior strateg Masahiro Ichikawa fra Sumitomo Mitsui Asset Management i Tokyo til Reuters.

I Tokyo reagerer markedet især på den styrkelse af yen, der er en direkte bivirkning af den optrappede situation.

Nikkei 225-indekset falder 0,5 pct., og det bredere Topix-indeks ligger med et minus på 0,3 pct.

På det kinesiske fastland er tendensen anderledes positiv. Shanghai Composite stiger 0,2 pct., CSI 300-indekset øger 0,3 pct., og Hang Seng-indekset på børsen i Hongkong handles 0,4 pct. højere.

De amerikanske aktiefutures ligger med et lille plus i S&P, mens Nasdaq-futuren fortsætter ned med et drop på godt 0,1 pct. onsdag morgen.