Aktier: Blandet udvikling i anstrængte asiatiske markeder

Der er en let blandet udvikling med blot små udsving i de fjernøstlige aktiemarkeder torsdag morgen.

Læs mere
Fold sammen

En udpræget mangel på nye markedsindikationer og torsdagens mange taler fra højtstående officielle medlemmer af den amerikanske centralbank, der får investorerne til at holde sig i ro.

- Det japanske marked er sammen med de amerikanske aktier blevet skubbet til den yderste grænse. Der er ingen positive faktorer til at løfte markederne i øjeblikket, siger handelschef Mitsushige Akino fra Ichiyoshi Asset Management i Tokyo til Bloomberg News.

I Japan har nye tal for maskinordrer og producentpriser ikke givet nogen form for afklaring på udviklingen. For mens maskinordrerne steg mere end ventet, lå producentpriserne lavere end forudset i den i forvejen negative trend.

Det toneangivende aktieindeks, Nikkei 225, ligger med et plus på 0,2 pct., mens det bredere Topix-indekset falder marginalt.

I Kina er der stigende bekymring over et overvurderet aktiemarked. Shanghais ledende indeks er steget 25 pct. siden august, mens udsigter for økonomien, og for selskabernes indtjening er eroderet.

- Markedet har brug for at tage en pause og konsolidere sig her efter en temmelig god udvikling. Masser af aktierne - især small cap aktier - er teknisk overkøbt, og de står over for et pres i forhold til gevinsthjemtagning, siger analytiker Wei Wei fra West China Securities i Shanghai til Bloomberg News.

Shanghai Composite og CSI 300 falder henholdsvis 0,8 pct. og 1,1 pct.

Blandt de øvrige markeder er der en stigning i Taiwans Taiex-indeks på 0,2 pct., mens Singapores Straits Times-indeks dykker 0,8 pct., og Sydkoreas Kospi-indeks falder 0,2 pct. Sydneys ASX-indeks står til at lukke med et samlet plus på 0,1 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på 0,2-0,3 pct.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 0,2

Topix -0,0

Hongkongs Hang Seng 1,0

China Shanghai Composite -0,8

China CSI 300 -1,1

Taiwan Taiex 0,2

Sydkoreas Kospi -0,2

Indiens BSE Sensex N/A

Singapores STI -0,8

Sydney ASX 200 0,1

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 06.30

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk