Aktier: Blandet udvikling efter Yellen-høring

De amerikanske aktiemarkeder viste sig fra den stærkt varierede side onsdag, hvor kongreshøringen med centralbankchef Janet Yellen i vid udstrækning lagde beslag på investorernes intellektuelle kapacitet.

De amerikanske aktiemarkeder viste sig fra den stærkt varierede side onsdag, hvor kongreshøringen med centralbankchef Janet Yellen i vid udstrækning lagde beslag på investorernes intellektuelle kapacitet. Fold sammen
Læs mere
Foto: GARY CAMERON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På høringen kom det frem, at den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, pengepolitiske komité ikke længere kan sætte dato på, hvornår den amerikanske rente skal hæves næste gang. Dertil er uroen på de globale finansielle markeder for stor, da den kan medføre et tilbageslag for USA's vækst.

Det gav i første omgang stigninger, men i takt med at høringssvarene blev tolket, tenderede markedet til et tilbagefald mod de seneste dages mismod.

Onsdag sluttede S&P 500-indekset med et marginalt fald på under 1 point til 1851,86. De tunge aktier i Dow Jones droppede 0,6 pct. til 15.914,74, mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset modsat steg 0,4 pct. til 4283,59.

»Jeg tror, at de kortsigtede investorer hidtil i år er blevet belønnet ved at sælge på forhånd, og det er, hvad der skete i dag. Den eneste store katalysator i denne uge var Yellen, og det er overstået, så nu koncentrerer markedet sig om olie, de europæiske banker og Kina, når Lunar-nytåret er forbi,« siger chefstrateg John Canally fra LPL Financial Corp i Boston til Bloomberg News.

De japanske børser er lukket torsdag, men kursfaldene fortsætter i Hongkong, hvor investorerne er tilbage efter nytårshelligdagene. Hang Seng indekset falder næsten 4 pct., mens de amerikanske aktiefutures handles med fald på 0,5 pct.

På sektorbasis var det de indeks-tunge banker som mistede pusten. Blandt andet Bank of America startede dagen med et plus på 1 pct., men lukkede med et minus på 1,7 pct.


Også klassiske defensive sektorer som telekommunikation og forsyningsselskaber havde det svært. Verizon faldt 0,5 pct., og Duke Energy faldt 1 pct.

Bedre havde teknologi-aktierne det oven på de seneste dages prygl. Google og Microsoft steg begge knap 1 pct.

Walt Disneys aktionærer stod til regnskab for tirsdag aftens sene kvartalsrapport. Faldende indtjening fra tv-sportsnetværket ESPN øgede frygten for, at en opsplitning af kabel-tv-branchens traditionelle forretningsmodel er undervejs, og Disney-aktien faldt 3,8 pct.

Efter børslukning fremlagde Tesla regnskab. Et langt større underskud end ventet blev overskygget af en markant højere prognose for indeværende års leverance af elbiler end hidtil forudset. Aktien steg næste 10 pct. i eftermarkedet.

Den amerikanske netværksproducent Cisco Systems fremlagde et bedre resultat end ventet efter børstid. Samtidig lå forventningerne på linje med analytikernes estimater, og samlet gav det anledning til en markant lettelse over fremgang i den tidlige så problemramte koncern.

Aktien steg næsten 10 pct. i eftermarkedet efter et fald på 0,6 pct. i den ordinære børstid.

Også det sociale medie Twitter kom bedre ud af fjerde kvartal af 2015 end ventet. Twitters forventninger lå dog et stykke under analytikernes estimerede udvikling, og aktien faldt 3 pct. i eftermarkedet.