Aktier: Blandet udvikling efter skuffende US-data

Der er en blandet udvikling på de fjernøstlige aktiemarkeder onsdag morgen.

Foto: SPENCER PLATT

Tirsdagens amerikanske nøgletalsdata fra fremstillingssektoren har fanget markedet på det forkerte ben, og den tidligere så skråsikre indstilling, til at en serie amerikanske renteforhøjelser fra centralbanken. Federal reserve, er på trapperne, er blegnet.

- ISM for fremstillingssektoren var forfærdeligt. Dataen var på et niveau, der indikerer en recession. Markedets fokus er ved at flytte sig til tempoet i rentestigningerne i USA. Tempoet vil sandsynligvis være gradvist, da den amerikanske økonomi ikke synes at være så stærk som forventet, siger investeringschef Chihiro Ohta fra SMBC Nikko Securities i Tokyo til Bloomberg News.

Samtidig har udtalelser fra såvel Chicago Federal Reserves topchef, Charles Evans, som det permanent stemmeberettiget medlem af den amerikanske centralbanks pengepolitiske komite - Federal Open Market Committee - Lael Brainard, nedtonet rentestigningstakten.

Nu ses der frem til onsdagens tale fra Federal Reserve-chef Janet Yellen, hvor en indikation om, hvor Federal Reserve befinder sig, ventes.

Det toneangivende aktieindeks, Nikkei 225, falder 0,2 pct., mens det bredere Topix-indeks modsat siger 0,3 pct.

I Kina holder mange investorer også likviderne tæt til kroppen. Forventede kommende børsnoteringer kræver likviditet, hvilket øger volatiliteten.

Shanghai Composite stiger 0,4 pct., mens CSI 300 ligger med et plus på 1,4 pct.