Aktier: Blandet risikolyst på asiatiske markeder med mange på sidelinjen

Men de asiatiske aktiemarkeder ligger blandet onsdag og uden entydige indikationer fra Wall Street, foretrækker mange investorerne at forblive på sidelinjen op til afslutningen af det pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank.

Foto: Iris. Men de asiatiske aktiemarkeder ligger blandet onsdag og uden entydige indikationer fra Wall Street, foretrækker mange investorerne at forblive på sidelinjen op til afslutningen af det pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank.
Læs mere
Fold sammen

Trods rekorder i de amerikanske S&P 500-indeks og Dow Jones-indeks, betyder faldet i teknologisektoren, at Japans Nikkei-indeks dykker.

Det er blandt andet gået ud over Apple-leverandører som Murata Manufacturing og Taiyo Yuden, der falder 0,6 pct. og 1,6 pct. efter tirsdagens dyk i den amerikanske tech-gigant på 0,6 pct.

Også halvlederfabrikanter som Tokyo Electron og Advantest Corp har en skidt dag med fald på henholdsvis 1,7 pct. og 0,9 pct., mens Sumco Corp dykker hele 3,7 pct.

Modsat er der gevinster til finansaktierne og shippingindustrien. Mitsubishi UFJ Financial Group stiger 1,6 pct., og Nomura Holdings avancerer 0,8 pct., mens Mitsui OSK Lines og Nippon Yusen KK handles 0,8 pct. og 1,5 pct. højere.

Nikkei-indekset falder 0,5 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et minus på 0,3 pct.

På det kinesiske fastland viger Shanghai Composite og CSI 300-indeks begge 0,1 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indeks modsat stiger 0,3 pct.

De amerikanske futures ligger med fald på 0,2 pct. onsdag morgen.

Indeksværdi kl. 5.45.

/ritzau/FINANS