Aktier: Blandet landhandel med positive aktier i Tokyo

De asiatiske aktiemarkeder ligger med divergerende udvikling tirsdag morgen, hvor de japanske investorer bliver belønnet på bekostning af de kinesiske kolleger.

Foto: KIMIMASA MAYAMA. Arkivfoto: Japanske aktier.
Læs mere
Fold sammen

»Vi står over for en betragtelig mængde risikobegivenheder i denne uge, men det virker, som om køberne får overtaget, når det gælder aktieindeks.«

»Der er stærk efterspørgsel i teknologi- og forbrugersektorerne. Teknologi vil spille en stor rolle i prissætningen resten af ugen med regnskaber fra Amazon, Apple og Alfabet,« siger markedsstrateg Chris Weston fra IG Ltd. i Melbourne til Bloomberg News.

I Tokyo holdes investorernes humør også oppe af en svækkelse af yen.

»Med en tilsyneladende solid amerikansk økonomi og en truende renteforhøjelse ved årets udgang i investorernes bevidsthed er yen svækket, hvilket øger forventningerne til et opsving i indtjeningen i andet halvår,« siger chefstrateg Toshihiko Matsuno fra SMBC Friend Securities i Tokyo til Bloomberg News.

Nikkei-indekset stiger 0,8 pct., mens Topix-indekset ligger med et plus på 0,7 pct.

De kinesiske markeder er modsat generelt negative. Shanghai Composite-indekset falder 0,1 pct., mens CSI 300-indekset viger 0,2 pct. Børsen i Hongkong dropper 0,1 pct.

På de øvrige børser ligger Taiex-indekset i Taipei med en stigning på 0,7 pct., mens Sydkoreas Kospi-indeks falder 0,5 pct., og Singapores Strait Times svinger tæt om nulpunktet.

Børsen i Sydney lukker bøgerne med et plus i ASX-indekset på 0,5 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på 0,1-0,2 pct. tirsdag morgen.