Aktier: Blandet landhandel med positiv teknologisektor

De store amerikanske aktieindeks lukkede uden ensartet retning mandag, hvor hovedvægten af investorernes opmærksomhed var rettet mod teknologisektoren. Modsat vejede sundhedssektoren og finanssektoren negativt, mens investorer afventer starten på regnskabssæsonen.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

S&P 500-indekset lukkede mandag med et plus på knap 0,2 pct. i 2747,71. Dow Jones-indekset sluttede med et tab på knap 0,1 pct. til 24.283,00, mens Nasdaq-indekset endte med dagen bedst med en kursstigning på knap 0,3 pct. i 7157,39.

Tirsdag morgen er der ikke meget mere beslutsomhed i markedet. Futures på de tre hovedindeks ligger med små fald - størst i S&P 500, der dykker knap 0,1 pct.

Den forestående regnskabssæson fik mandag markedsdeltagerne til at træde et skridt tilbage efter den solide start på 2018.

»Vi havde store bevægelser i sidste uge, og alle ved, at regnskaberne står for døren. Investorerne vil ikke pace sig selv ret meget længere, når vi har en runde af grundlæggende informationer foran os i de kommende uger,« siger markedschef Michael O'Rourke fra Jonestrading i Connecticut til Reuters.

De tre store indeks har ifølge data fra Reuters startet 2018 med de stærkeste første fire handelsdage i mere end et årti. Dow Jones fik den stærkeste start siden 2003, og Nasdaq og S&P 500 havde deres stærkeste start siden 2006.

Ifølge Stock Traders Almanac har de første fem handelsdage i januar historisk set været en indikator for markedets retning for hele året.

DEFENSIVE AKTIER I TOP

Det var de defensive aktier i forsyningssektoren og ejendomsselskaberne, der præsterede bedst i det tilbageholdende marked.

Forsyningsselskaberne steg 0,9 pct., og ejendomssektoren øgede 0,6 pct., hvilket næsten også var stigningen i energiaktierne, hvor et plus på knap 0,5 pct. i såvel Exxon Mobil samt Chevron var med til at holde hele segmentet oppe.

Teknologi og ikke mindst halvlederindustrien klarede sig også godt. Halvlederselskabet Nvidia steg lidt over 3 pct. efter forlydender i weekenden om et partnerskab med Uber, Volkswagen og Chinese Baidu om selvkørende biler.

Det smittede af på halvlederfirmaet AMD, der ligeledes steg over 3 pct.

Finanssektoren var den ene af dagens to tabsgivende sektorer. Storbanker som JPMorgan og Wells Fargo leverer helårstal allerede fredag, og også verdens største kapitalforvalter, Blackrock, kommer med regnskab fredag.

Regnskaberne ventes at indikere, hvordan de amerikanske virksomheder overordnet klarer sig i det nuværende økonomiske miljø, og de kan klarificere overskudseffekten af den amerikanske skattereform.

»De multinationale finansselskaber, der rapporterer fredag, vil slå tonen an. Det de siger om væksten i USA og rundt om i verden, vil give indikationer om, hvad der kan forventes fra andre virksomheder,« siger chefstrateg JJ Kinahan fra TD Ameritrade til Marketwatch.

Finanssektoren fik følgeskab af sundhedssektoren, der faldt 0,4 pct.

Blandt enkeltaktierne lukkede Caterpillar 2,5 pct. højere efter en opjustering fra JPMorgan, mens stormagasinkæden Kohls steg 4,7 pct. efter et langt stærkere salg i butikkerne end hos konkurrenterne.