Aktier: Blandet landhandel i afventende asiatiske markeder

Der er en omgang blandet landhandel på de asiatiske og fjernøstlige aktiemarkeder onsdag morgen.

Læs mere
Fold sammen

Wall Street lukkede tirsdag med marginale udsving om nulpunktet, da investorerne foretrak at afvente onsdagens referat af det pengepolitiske møde i Federal Open Market Committee i oktober.

- Federal Reserve referatet vil helt og fuldt være i fokus i aften. Nu er der en forventning om, at de (Federal Reserve, red.) kommer til at foretage deres træk i december. Det store spørgsmål er nu, om de vil være i stand til at være lige så forsigtige med tempoet i deres stramninger, som de planlægger at være i takt med, at de overvåger lønpresset, siger chefanalytiker Ric Spooner fra CMC Markets Asia Pacific i Sydney til Bloomberg News.

Tirsdagens vigtige nøgletal for forbrugerpriserne og dermed for inflationen øgede forventningerne til, at Federal Reserve er på vej til at hæve renterne, når det pengepolitiske udvalg - Federal Open Market Committee - træder sammen 16. december.

I Japan er aktiemarkedet svagt positivt, efter at en styrkelse af dollar holder den japanske yen i baggrunden på valutamarkedet.

- Yennen er stabil, og det hjælper også. Så for tiden forsøger investorerne at presse aktierne højere op, siger seniorstrateg Masahiro Ichikawa fra Sumitomo Mitsui Asset Management Co.i Tokyo til Bloomberg News.

Det toneangivende aktieindeks, Nikkei 225, ligger med en stigning på 0,3 pct., mens det bredere Topix-indekset øger 0,2 pct.

Også i Kina er stemningen overvejende positiv. Shanghai Composite og CSI 300 stiger begge 0,2 pct., mens Hang Seng i Hongkong øger 0,1 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med små fald på under 0,1 pct.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 0,3

Topix 0,2

Hongkongs Hang Seng 0,1

China Shanghai Composite 0,2

China CSI 300 0,2

Taiwan Taiex -0,9

Sydkoreas Kospi 0,1

Indiens BSE Sensex -0,2

Singapores STI -0,8

Sydney ASX 200 0,4

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 05.45

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk