Aktier: Blandet afslutning trods rekordværdi i Apple

De amerikanske aktier lukkede blandet tirsdag. Dagen endte med et lille fald i S&P 500, efter at det brede indeks havde snuset til rekordhøjde for anden dag i træk. Til gengæld var begejstringen for teknologiaktierne fortsat tydelig, efter at Apple rundede en rekordmarkedsværdi på 800 mia. dollar.

Regnskaberne vælter i øjeblikket ind over den danske fondsbørs som en mindre tsunami, og onsdag er ingen undtagelse med blandt andet Lundbeck til at diktere den overordnede retning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

S&P 500-indekset sluttede tirsdag med et minus på 0,1 pct. til 2396,92. Det tunge Dow Jones-indeks bevægede sig 0,2 pct. i den forkerte retning og lukkede i 20.975,78, mens Nasdaq-indekset sluttede med et plus på 0,3 pct. i 6120,59.

Onsdag morgen er det generelle marked fortsat under lidt pres. De amerikanske futures falder 0,1-0,2 pct., undtagen Nasdaq der holder skansen tæt på nul.

De gentagne forsøg på at nå rekordniveau har baggrund i bedre end ventede kvartalsresultater fra de amerikanske virksomheder, mens optimismen er blomstret op efter Emmanuel Macrons sejr i det franske præsidentvalg.

Nu fokuserer investorerne på, om det lykkes den amerikanske præsident, Donald Trump, at reducere skattetrykket for virksomheder og privatpersoner.

»Indtjeningen er ved at blive bedre, og potentialet for en skattereform spiller en stor rolle. Hvorfor skulle man sælge aktier nu, når der måske kommer en skattenedsættelse på et senere tidspunkt,« siger chefstrateg Bruce Bittles fra Robert W. Baird & Co. til Reuters.

APPLE SLÅR ALLE REKORDER

Verdens mest værdfulde selskab, Apple, viste sig igen som rekordmager. Aktien steg godt 0,6 pct. til 153,99 dollar, hvilket svarer til en markedsværdi på 802,9 mia. dollar. Apple er dermed det første amerikansk selskab, der runder 800 mia. dollar-mærket.

»Det er en ægte cadeau til, hvad de har opnået,« vurderer investeringschef Rick Meckler fra LibertyView Capital Management i New Jersey over for Reuters.

Apples massive størrelse kan dog vise sig som en hæmsko i den fortsatte vækst, da blandt andet et salg på over 200 mio. iPhones årligt næppe kan øges ret meget.

FIRE POSITIVE SEKTORER

Det var stigninger i 4 af de 11 store S&P-sektorer anført af varige forbrugsgoder, mens de typisk defensive segmenter som forsyningsselskaberne og telebranchen faldt.

I bunden blandede også energisegmentet sig med et fald på 0,9 pct. på baggrund af faldende oliepriser.

Det gav til gengæld genlyd blandt flyselskaberne, der nyder godt af lavere brændstofpriser. Både United Continental og American Airlines var blandt de store vindere af løbet af dagen med en gevinst på hver især 4,8 pct.

Valeant Pharmaceuticals overraskede med et for selskabet sjældent overskud. Det er første gang i seks kvartaler, og investorerne kvitterede med at sende aktien 24 pct. op.

Den kinesiske e-handelsgigant Alibaba vil gøre en ny indsats for at tiltrække flere mindre amerikanske forretninger til handelsplatformen. Aktien steg 2,7 pct.

Efter børstid leverede mediekoncernen Walt Disney et resultatmæssigt bedre regnskab, end analytikerne havde ventet. Men den problemramte tv-division ESPN, der er kilde til halvdelen af Disneys indtægter, giver fortsat anledning til dybe panderynker hos analytikerne. Aktien faldt 2,6 pct. i eftermarkedet.