Aktier: Blandet åbning på dag med afventende investorer

Aktiemarkedet i USA starter ud nogenlunde på niveau onsdag, men med tendenser til både den positive og negative side.

Foto: BRENDAN MCDERMID.
Læs mere
Fold sammen

S&P 500-indekset starter således ud uændret 2044,32. De tunge aktier i Dow Jones falder 0,2 pct. til 17.564,36, mens teknologi- og biotekatierne i Nasdaq-indekset går op med 0,2 pct. til 4852,26.

Det hersker dermed en blandet stemning på det amerikanske aktiemarked efter tirsdagen, hvor de store indeks lukkede med fald på mellem 0,8 pct. og 1,0 pct.

Olieprisen stiger onsdag, men investorerne er en smule afventende i forhold til aftenens referat fra det seneste pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank. Det vurderer John Plassard, der er senioraktiehandler i Mirabaud Securities.

- Mens investorerne har kigget efter noget at holde fast ved, når de skulle beslutte sig for at købe eller sælge en aktie, er olien blevet den eneste vigtige faktor. Denne uge er dog mere i et "vent og se"-mode. Investorerne ser nu frem mod Federal Reserves tegn, og de venter på starten af regnskabssæsonen, siger han til Bloomberg News.

FOKUS PÅ AFBLÆST FUSION

På selskabssiden samler opmærksomheden sig om Pfizer, der er kendt for Viagra, og Allergan, der laver Botox. Pfizer bekræfter nemlig onsdag medierapporter om, at medicinalkoncernen har opgivet en planlagt fusion med Allergan. Det sker som konsekvens af nye skatteregler fra det amerikanske finansministerium.

Som led i beslutningen om at opgive fusionen betaler Pfizer et beløb på 150 mio. dollar til Allergan for at kompensere for omkostninger i forbindelse med den planlagte handel.

De nye regler fik allerede tirsdag aktien i Allergan til at dratte 14,8 pct. til 236,55 dollar som følge af forventninger om, at Pfizer ville trække stikket til købet. Onsdag starter Allergan dog ud med en stigning på 1,0 pct. til 238,97 dollar. Pfizer starter ligeledes dagen ud med en stigning på 1,1 pct. til 31,69 dollar.

Amerikanske Monsanto kan også løbe med noget af opmærksomheden, efter at selskabet fremlagde regnskabstal for andet kvartal af det forskudte regnskabsår. Regnskabet viste et resultat på 2,41 dollar per aktie, hvilket er lavere en resultatet på 2,92 dollar per aktie i samme periode året før. Samtidig faldt salget til 4,53 mia. dollar fra 5,2 mia. dollar året forinden og ramte dermed også under analytikernes estimater om et salg på 4,73 mia. dollar. Aktien ligger dog uændret umiddelbart efter børsåbningen.