Aktier: Blandet åbning i USA med olieaktier i fokus

Det amerikanske aktiemarked er åbnet en smule blandet dog med en lille pil nedad i mandagens indledende handel, efter at de amerikanske aktier steg fredag og satte rekorder endnu en gang i såvel S&P 500-indekset som i Dow Jones- og Nasdaq-indeksene.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID

Dow Jones scorer endnu en rekord i mandagens indledende handel og stiger 0,2 pct. til 19.792,49. S&P 500-indekset falder til gengæld 0,02 pct. til 2259,98 mens Nasdaq -papirerne åbner med et minus på 0,5 pct. i 4868,19.

Der er medvind til de amerikanske olierelaterede aktier, efter at olieprisen er steget til det højeste niveau siden 2015.

Det sker som følge af, at efter Opec-landene er nået til enighed om en begrænsning af olieproduktionen, og Saudi-Arabien har signaleret, at landet er villig til at skære mere i olieproduktionen end oprindelig aftalt. Samtidig har ikke-Opec-lande med Rusland i spidsen aftalt at producere mindre olie næste år for at skabe bedre balance i oliemarkedet.

Det har sendt olieprisen op med 3,4 pct. til 56,20 dollar, og de amerikanske olieselskaber Marathon Oil og ConocoPhillips stiger henholdsvis 4,9 pct. og 3,7 pct. på det amerikanske aktiemarked.

Den amerikanske flyproducent Boeing bliver også tildelt en smule opmærksomhed mandag, efter at selskabet har indgået en milliardaftale med et iransk flyselskab.

Ifølge The Financial Times har Boeing solgt 80 fly til det nationale iranske flyselskab, Iran Air, for 16,6 mia. dollar.

Boeing stiger 0,3 pct. på børsen på Wall Street.