Aktier: Blandede vurdering af højere oliepris og dollarkurs i Asien

Der er blandede vurderinger af de udefrakommende påvirkninger på de asiatiske markeder tirsdag morgen.

Læs mere
Fold sammen

De enkelte markeder styres af udsigterne til stabile oliepriser efter meldinger fra Ruslands præsident, Vladimir Putin, om landets villighed til at samarbejde med Opec om reduktioner i olieproduktionen.

Samtidig giver de stigende udsigter til, at den kommende amerikanske præsident hedder Hillary Clinton frem for Donald Trump i kølvandet af søndag aftens tv-duel mellem de to kandidater til den amerikanske præsidentpost, anledning til en styrket dollar.

- Hillary Clinton tog føringen i debatten, og de negative faktorer for markederne er blevet nedskaleret lidt. Og at Rusland har vist vilje til at samarbejde med Opec, giver medvind for oliepriserne fremadrettet. På kort sigt er det positivt for olie- og mineaktier, og det fordrer også en forbedret markedsstemning, vurderer chefstrateg Toshihiko Matsuno fra SMBC Friend Securities Co i Tokyo over for Bloomberg News.

I Tokyo er det især en styrket dollar, der vægter på det positive syn på aktiemarkedet.

Nikkei-indekset stiger 1,1 pct., og Topix-indekset øger 0,6 pct.

De kinesiske markeder på fastlandet er også positive. Shanghai Composite-indekset stiger 0,4 pct., og CSI 300-indekset ligger med en gevinst på 0,3 pct.

Til gengæld ser det skidt ud på børsen i Hongkong, hvor Hang Seng-indekset ligger med et minus i 1,1 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med kursfald på knap 0,2 pct. tirsdag morgen.