Aktier: Blandede bolsjer på rolig dag i Europa

Der er ikke nogen entydig retning for de europæiske aktier fredag, der er den første handelsdag i det nye år. De fleste markeder i Nordeuropa er præget af små fald, mens der er let fremgang i Sydeuropa.

FTSE 100-indekset i London falder med 0,1 pct., og det samme gør sig gældende for CAC 40-indekset i Paris, mens de tyske aktier i DAX-indekset går tilbage med 0,6 pct.

Til gengæld stiger det toneangivende spanske indeks, IBEX 35, med 0,9 pct., mens FTSE MIB i Italien stiger med 0,8 pct. Det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks falder med 0,1 pct.

Det er blandt andet nogle af de sydeuropæiske banker, der er inspiration for fremgangen til de store indeks i regionen. Banco Comercial Portugues fører an i Stoxx 600-indekset med et løft på 6,2 pct., mens Banco Popular Español indtager indeksets tredjeplads med et løft på 4,8 pct.

Danske Vestas er med sin stigning på 4,6 pct. nummer fire i indekset efter det flotte ordreindtag i de sidste dage inden nytår, der gav samlet knap 400 megawatt samt to rammeaftaler med et potentiale på op til 1600 megawatt.

Stoxx 600-indekset er som helhed delt i to næsten lige store dele af stigende og faldende papirer, og ligesom tilfældet er i Danmark, er aktiviteten generelt ganske begrænset, fordi mange investorer fortsat er på ferie efter nytår.