Aktier: Blandede bolsjer på de fjernøstlige aktiemarkeder

De asiatiske aktiemarkeder stritter i alle retninger mandag morgen.

Læs mere
Fold sammen

Markedet i Tokyo er præget af pæne stigninger på baggrund af fredagens overraskende rentereduktion fra Bank of Japan, mens de kinesiske markeder ligger med generelle kursfald efter endnu en bekræftelse på den økonomiske opbremsning fra fremstillingssektoren.

- Bank of Japans tiltag fra fredag hjalp - det er en situation, hvor man ser en kortvarig lettelse, når centralbankerne offentliggør støttende meddelelser eller letter pengepolitikken.

- Jeg er ikke sikker på, at centralbanktiltag er et universalmiddel, men det hjælper i forhold til investortilliden. Usikkerheden er helt klart meget høj, og det er muligt, at nogle markeder har skudt over målet med kursfaldene. Men der er en mulighed for, at risikoaversionen og volatiliteten reduceres fremadrettet, vurderer cheføkonom Steven Milch fra Suncorp Wealth Management i Sydney over for Bloomberg News.

Tokyo-børsens toneangivende aktieindeks, Nikkei 225, stiger 2,0 pct., og det bredere Topix-indeks øger 2,1 pct.

På det kinesiske fastland er der til gengæld skuffelse over endnu et fald i PMI-indekset for fremstillingssektoren. Samtidig holder aktiviteten i servicesektoren sig i ekspasionsterritorium, men også her er der tale om faldende tendens.

- Ikke-fremstillingssektoren er stadig årsagen til opretholdelse af væksten i 2016, men vi er nødt til at tage faldene i beskæftigelse og nye ordrer alvorligt, noterer analytiker Zhu Qi Jing fra China Minzu Securities Co i Beijing i en kommenatar iføælge Bloomberg News.

Shanghai Composite falder 1,8 pct., og CSI 300-indekset dropper 1,5 pct. Desuden ligger Hongkongs Hang Seng-indeks med et minus på 0,9 pct.

Blandt de andre markeder er der plus i Taiwan Taiex på 0,1 pct., og i Sydkoreas Kospi-indeks på 0,3 pct., mens Singapores Straits Times-indeks handles 0,7 pct. lavere.

De amerikanske aktiefutures ligger ved sekstiden med fald på 0,1 pct.

TABEL

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 2,0

Topix 2,1

Hongkongs Hang Seng -0,8

China Shanghai Composite -1,8

China CSI 300 -1,5

Taiwan Taiex 0,1

Sydkoreas Kospi 0,3

Indiens BSE Sensex 0,3

Singapores STI -0,7

Sydney ASX 200 0,8

--------------------------------------

#

Indeksværdi klokken 06.20.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk