Aktier: Blackberry suser op i positivt marked

Læs mere
Fold sammen

De amerikanske aktiebørser har onsdag indledt handlen med stigninger forud for den ventede endelige vedtagelse af den amerikanske skattereform, som nu blot mangler en sidste afstemning i Repræsentanternes Hus og en signatur fra præsident Donald Trump.

Efter et par minutters handel ligger Dow Jones-indekset 0,3 pct. højere i 24.824,49 og er dermed tilbage på rekordkurs efter et fald i indekset tirsdag på 0,2 pct. fra det højeste niveau nogensinde.

Det brede S&P 500-indeks ligger 0,3 pct. højere i 2689,36, og Nasdaq-indekset stiger 0,3 pct. til 6989,09.

SKATTEREFORM-EFFEKTER KAN VÆRE PRIST IND

Markedet har i den senere tid taget forskud på glæderne ved den forestående skattereform, som blandt andet rummer en betydelig nedsættelse af selskabsskatterne.

- Da aktiemarkederne er steget mere end 25 pct. siden Trumps valgsejr, delvist på grund af skattereformplanerne, så er det sandsynligt, at dette på nuværende tidspunkt næsten fuldt ud er prist ind i markedet.

- Så det bliver interessant at se, om stigningerne kan blive fastholdt frem til udgangen af året, eller om julerallyet i stedet vil opleve et tidligt stop, hvis investorer vælger at indkassere noget profit, skriver Craig Erlam, seniormarkedsanalytiker hos Oanda, i et notat ifølge Marketwatch.

Før åbningen kom der regnskaber fra Blackberry og General Mills. Blackberrys regnskab var bedre end ventet med et justeret overskud på 3 cent per aktie, mens analytikerne til sammenligning, ifølge Bloomberg News, havde ventet et nulresultat.

Det bliver fra start belønnet med en stigning på 10,9 pct.

Der er også en umiddelbar positiv reaktion på tallene fra fødevareselskabet General Mills, som stiger 0,5 pct. efter nogle regnskabstal, som matchede forventningerne i markedet.

OPJUSTERING FRA FEDEX

Tirsdag aften kom transportvirksomheden Fedex ligeledes med regnskab. Det viste et justeret overskud på 3,18 dollar per aktie, hvor analytikerne havde estimeret 2,88 dollar per aktie.

Fedex hævede samtidig prognosen for helårsindtjeningen, efter hvad koncernen betegner som en "solid stigningstrend i efterspørgslen". Fedex ' prognose for årets resultat øgedes til 13,30 dollar per aktie fra 12,70 dollar per aktie.

Analytikernes forventning inden regnskabet lød på et årsresultat på 12,47 dollar per aktie. Fedex-aktien stiger 3 pct. i den indledende handel.

/ritzau/FINANS