Aktier: Biotekselskab skyder i vejret i USA med 635 pct.

Stigningerne på det europæiske aktiemarked har tirsdag forplantet sig til børserne i USA, hvor det lille biotekselskab Tobira skiller sig ud med en astronomisk kursstigning.

Foto: BRENDAN MCDERMID. Forud for resultatet af rentemødet i Federal Reserve onsdag aften er det brede S&P 500-indeks åbnet med en stigning på 0,4 pct. til 2149,05. Dow Jones ligger endvidere 0,6 pct. højere i 18.225,22, mens Nasdaq-indekset stiger 0,4 pct. til 5257,49. Foto: New York Stock Exchange.
Læs mere
Fold sammen

Forud for resultatet af rentemødet i Federal Reserve onsdag aften er det brede S&P 500-indeks åbnet med en stigning på 0,4 pct. til 2149,05. Dow Jones ligger endvidere 0,6 pct. højere i 18.225,22, mens Nasdaq-indekset stiger 0,4 pct. til 5257,49.

Medicinalkoncernen Allergan annoncerede tirsdag, at det vil købe biotekselskabet Tobira Therapeutics for en pris, der kan løbe op i 1,7 mia. dollar. Som minimum får Tobira-aktionærerne en pris på 28,35 dollar per aktie, hvilket er mere end seks gange højere end mandagens lukkekurs for aktien på 4,74 dollar, men prisen kan blive langt højere afhængig af opfyldelse af forskellige mål.

Købstilbuddet trækker fra åbningen aktien i Tobira, der har medikamenter til behandling af leversygdom i senfase-udvikling, op med hele 635 pct. til 34,85 dollar per aktie.

NØGLETAL SKUFFER

Markedsdeltagerne kunne tirsdag eftermiddag varme op til handelssessionen med et par nøgletal fra det amerikanske boligmarked. Det gjaldt tal for påbegyndt boligbyggeri og i byggetilladelser, som begge skuffede i forhold til analytikernes forventninger. Påbegyndt boligbyggeri faldt i august med 5,8 pct. og antallet af byggetilladelser med 0,4 pct.

De skuffende tal for boligmarkedet presser aktien i ejendomssælgeren Lennar, der tidligere tirsdag ellers præsenterede nogle opløftende tal for tredje kvartal af sit forskudte regnskabsår.

Lennars omsætning landede i kvartalet på 2,83 mia. dollar, hvor analytikerne i snit havde ventet 2,68 mia. dollar, og indtjeningen per aktie, EPS, var med 1,01 dollar ligeledes over forventningerne på 90 cent. I den indledende handel falder Lennars aktie med 3,7 pct.

Efter børslukketid kommer der i øvrigt også regnskaber fra it-selskabet Adobe Systems og pakketransportselskabet Fedex.