Aktier: Biotekaktie leverer skidt nyt i positivt marked

Foto: Bo Amstrup. Brøndby, der steg 3,3 pct. til 0,79 kr., har i weekenden gennemført salget af venstrebacken Riza Durmizi til den spanske klub Real Betis. Foto: Bo Amstrup / Scanpix 2016
Læs mere
Fold sammen

Det ser ud til at blive en lettere positiv begyndelse på ugen for de danske aktier i C20 Cap. Uden for eliteindekset kan der dog komme fokus på biotekselskabet Bioporto - og det er ikke på grund af gode nyheder.

I USA har sundhedsmyndighederne nemlig har sagt nej til at godkende selskabets flagskibsprodukt, og det koster en nedjustering.

De generelt positive tendenser er blevet slået fast både på børserne i USA og i Asien. I USA steg S&P 500-indekset yderligere 0,2 pct. efter dansk børslukketid fredag, og mandag ligger futures på indekset 0,3 pct. højere. Den tyske Dax-future stiger med 0,3 pct. I Asien er Nikkei 225 mandag endvidere steget godt 1 pct.

Fredag endte det danske C20 Cap 0,2 pct. højere i 1050,75. Det var sjette børsdag på stribe, at indekset steg. Dermed er indekset mindre end halvanden pct. fra lukkerekorden i august sidste år på 1064,27.

Fredagens stigning var anført af Vestas med et løft på 2,5 pct., mens Mærsk-aktierne omvendt med fald var med til at dæmpe fremgangen.

Netop Vestas-aktien har mandag morgen fået hevet kursmålet op til 565 kr. fra 515 kr. hos Jyske Bank, der holder fast i anbefalingen "køb". Aktien lukkede fredag med en kurs på 476 kr.

Skuffelse hos Bioporto

Hos Bioporto, der fredag drattede med 0,8 pct. til 4,51 kr., tynger weekendens nyhed fra USA til gengæld.

Selskabet fortalte lørdag, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har afvist selskabets registreringsansøgning til godkendelse af The NGAL Test.

Afvisningen begrundes med, at ansøgningen ikke giver tilstrækkelige kliniske og analytiske data til at understøtte testens godkendelse. Afvisningen medfører, at selskabet nedjusterer forventningerne til omsætningen og indtjeningen i 2016.

»Vi er meget skuffede, men vi er ikke slået ud. Vi er overraskede, fordi vores tolkning af data fra NGAL er positiv, men i vores underdata har FDA fundet noget, der ikke er tilfredshed med, og det har givet et afslag, siger Peter Mørch Eriksen, der er administrerende direktør hos Bioporto«, til Ritzau Finans.

Nu ventes en omsætning på 23-26 mio. kr. mod tidligere ventet 27-30 mio. kr. og et driftsresultat (EBIT) på minus 16-18 mio. kr. mod et tidligere ventet underskud i niveauet 11-13 mio. kr.

Brøndby sælger Back

Brøndby, der steg 3,3 pct. til 0,79 kr., har i weekenden gennemført salget af venstrebacken Riza Durmizi til den spanske klub Real Betis. Salget har en positiv effekt på årets resultat før skat på cirka 17 mio. kr., fortalte klubben lørdag.

Trods salget fastholdes forventningerne til hele årets resultat før skat, der fortsat ventes at blive et underskud i størrelsesordenen 15-25 mio. kr

Der kommer regnskabsnyt fra Luxor og Per Aarsleff. Førstnævnte landede fredag fladt på 320 kr., mens Aarsleff faldt 0,5 pct. til 179 kr.