Aktier: Biotekaktie i vildt drop - C20 Cap stiger

Biotekselskabet Bioporto ligger mandag med et stort minus efter dårlige nyheder fra USA. Aktien dumper med hele 55 pct. i den tidlige handel, mens der som helhed er positiv stemning på de europæiske markeder.

Foto: Henning Bagger. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Eliteindekset C20 Cap stiger med 0,5 pct. til 1056,27. Hvis plusset holder hjem, vil det være den syvende børsdag med stigninger på stribe.

Mens samtlige C20-aktier ligger i grønt, ser det anderledes sort ud for Bioporto. I USA har sundhedsmyndighederne nemlig har sagt nej til at godkende selskabets flagskibsprodukt, og det koster en nedjustering.
Selskabet fortalte lørdag, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har afvist selskabets registreringsansøgning til godkendelse af The NGAL Test.

Afvisningen begrundes med, at ansøgningen ikke giver tilstrækkelige kliniske og analytiske data til at understøtte testens godkendelse. Afvisningen medfører, at selskabet nedjusterer forventningerne til omsætningen og indtjeningen i 2016.

»Vi er meget skuffede, men vi er ikke slået ud. Vi er overraskede, fordi vores tolkning af data fra NGAL er positiv, men i vores underdata har FDA fundet noget, der ikke er tilfredshed med, og det har givet et afslag«, siger Peter Mørch Eriksen, der er administrerende direktør hos Bioporto, til Ritzau Finans.
Nu ventes en omsætning på 23-26 mio. kr. mod tidligere ventet 27-30 mio. kr. og et driftsresultat (EBIT) på minus 16-18 mio. kr. mod et tidligere ventet underskud i niveauet 11-13 mio. kr.

Aktien bliver handlet til en kurs på 2,20 kr.

Vestas får hævet kursmåletEt andet biotekselskab indtager toppen af C20 Cap, nemlig Genmab. Aktien stiger 1,1 pct. til 1190 kr. I toppen ligger også fredags højdespringer, Vestas. Vindmølleaktien bliver løftet med 0,8 pct. til 480,50 kr.

Vestas-aktien har mandag morgen fået hevet kursmålet op til 565 kr. fra 515 kr. hos Jyske Bank, der holder fast i anbefalingen "køb".

Uden for C20 har Brøndby i weekenden gennemført salget af venstrebacken Riza Durmizi til den spanske klub Real Betis. Salget har en positiv effekt på årets resultat før skat på cirka 17 mio. kr., fortalte klubben lørdag.

Trods salget fastholdes forventningerne til hele årets resultat før skat, der fortsat ventes at blive et underskud i størrelsesordenen 15-25 mio. kr. Aktien stiger 3,8 pct. til 0,82 kr.

Scandinavian Tobacco Group (STG) iværksætter et aktietilbagekøb omfattende op til 412.462 aktier for at afdække selskabets forpligtelser under selskabets aktiebaserede incitamentsprogrammer.

»Der kan købes op til 412.462 aktier (0,4 pct. af aktiekapitalen), og den samlede handelsværdi kan ikke overstige 55 mio. kr. STG ejer på tidspunktet for denne selskabsmeddelelse ikke nogen egne aktier«, skriver selskabet, hvis aktie falder 0,3 pct. til 109,50 kr.

Der kommer regnskabsnyt fra Luxor og Per Aarsleff. Førstnævnte er endnu ikke handlet, mens Aarsleff stiger 0,6 pct. til 180 kr.