Aktier: Bilproducenter klædt i grønt i positiv start

De amerikanske aktier er helt som ventet startet med let positive fortegn i onsdagens handel, efter at der også var stigninger at spore tirsdag, som var den første handelsdag i 2017 for de amerikanske papirers vedkommende.

Foto: Ethan Miller

Så selv om der er kursfald i Europa i onsdagens handel, har amerikanerne fortsat et mindre efterslæb til markederne på den østlige side af Atlanten, idet de europæiske aktier steg både mandag og tirsdag.

Fra start stiger de tre toneangivende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones alle med omkring 0,3 pct.

Kigger man mod enkeltaktierne, kan det blandt andet være værd at holde øje med bilproducenterne, idet der for manges vedkommende lander salgstal for december i løbet af onsdagen.

Og prognoser peger på, at de samlede tal for 2016 vil sætte rekord, men at salget igen begynder at flade ud og måske falder i løbet af i år. Det skriver CNN Money.

Ford-aktien stiger med 2,1 pct. til 12,86 dollar i den tidlige handel, mens General Motors stiger med 2,8 pct. til 36,14 dollar.

Ligeledes i bilsektoren er der fokus til elbilproducenten Tesla, der sent tirsdag afslørede, at selskabet ikke helt nåede sin målsætning om leverancer af 80.000 biler sidste år. I stedet blev der nemlig overleveret 76.230 Tesla-biler.

Tesla-aktien stiger alligevel med 0,3 pct. til 217,71 dollar fra start.

På den mere makroorienterede front vil investorerne kigge frem mod onsdag aftens referat af det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der blev afholdt i december.

Det er væsentligt, fordi det var på netop det møde, at renten blev forhøjet, og der blev varslet flere rentestigninger i 2017 end tidligere antaget i markedet.