Aktier: Bilaktier trækker amerikanske indeks i rødt

De amerikanske aktieindeks åbner tirsdagens handel med fald i samme størrelsesorden som i Europa. På begge sider af Atlanten bliver aktierne presset nedad af Volkswagen-skandalen, der handler om snyd med miljøtest i USA.

I USA går det særligt hårdt ud over Ford, Fiat Chrysler og General Motors, som falder henholdsvis 2,8 pct. til 13,93 dollar, 4,5 pct. til 13,50 dollar og 2,9 pct. til 29,73 dollar.

De tre toneangivende amerikanske aktieindeks S&P 500, Dow Jones og Nasdaq Composite er alle i minus med mellem 1,1 pct. og 1,4 pct.

Tirsdag vil præsidentkandidat Hillary Clinton - som varslet på Twitter mandag - præsentere en ny plan for, hvordan medicinalindustrien fremover ikke skal kunne nyde godt af lidt for lukrative skatteaftaler og samtidig tvinges til at sænke deres priser.

Derfor vil både amerikanske og danske selskaber i industrien spidse ører, når Clinton stiller sig på talerstolen, da det potentielt kan påvirke aktiekurserne i de store, globale medicinalvirksomheder.

Mens det amerikanske finanshus Goldman Sachs kan glæde sig over en potentielt stor gevinst med den forestående børsnotering af danske Dong Energy, er der mindre positive nyheder fra selskabets topchef, Lloyd Blankfein. Han meddelte sent mandag aften, at han har fået kræft, men at behandlingsmulighederne er gode. Goldman Sachs-aktien falder 1,9 pct. til 179,90 dollar.

Desuden meddeler internetfirmaet Groupon, at 1100 stillinger vil blive nedlagt. Selskabet forventer, at der vil være udgifter i størrelsesordenen 35 mio. dollar forbundet med nedskæringerne. Groupon-aktien falder 1 pct. til 4,12 dollar efter et kvarters handel.

Blandt sidepapirerne vil der i løbet af tirsdagen blive offentliggjort regnskaber fra blandt andre Autozone, Carmax og Carnival.