Aktier: Best Buy får tæsk i ellers positivt marked

Helt som ventet er de amerikanske aktier startet i grønt tirsdag, efter at mandagen bød på marginale fald til alle tre toneangivende indeks i USA.

Foto: SHANNON STAPLETON

I Europa er stemningen også til den klart positive side, og det ser ud til at smitte af vest for Atlanten, hvor S&P 500-indekset stiger med 0,5 pct. fra start, mens Nasdaq-indekset løftes 0,6 pct., og Dow Jones-indekset stiger med 0,5 pct.

Positivt fokus er der til blandt andet softwarekæmpen Microsoft, der har fået løftet sin anbefaling hos Cowen til "outperform" fra "market perform".

Aktien stiger med 1 pct. til 50,55 dollar i den tidlige handel.

En anderledes kølig modtagelse på børsen tirsdag får Best Buy, der tjener sine penge på forbrugerelektronik.

Selskabet har afleveret regnskab for sit første kvartal, der løb til udgangen af april, og det var umiddelbart med forholdsvist pæne tal til investorerne. Til gengæld skuffer forventningerne til andet kvartal, og det bliver straffet fra start tirsdag, hvor Best Buy falder med 5,6 pct. til 31,14 dollar.

Best Buy realiserede en justeret indtjening per aktie på 0,44 dollar i første kvartal mod ventet 0,35 dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

For andet kvartal venter selskabet et resultat på den post på 0,38-0,42 dollar, og det skuffer analytikerne, der inden regnskabet havde sat næsen op efter 0,50 dollar.

Medicinalselskabet Eli Lilly har forud for et analytikermøde hos selskabet tirsdag meldt ud, at det planlægger at lancere 20 nye produkter i perioden frem til 2023. Produktnyhederne fokuseres på områderne diabetesbehandling, kræft, immunsystem, demens og smerte, oplyser Sydbank.

Eli Lilly-aktien stiger med 0,6 pct. til 74,55 dollar efter de første handler.