Aktier: Besparelser hos Novo sender NNIT-aktien ned

En sparerunde hos Novo Nordisk gør ondt hos it-selskabet NNIT, og aktien bliver sendt markant ned på det danske aktiemarked onsdag morgen, hvor der ellers generelt er positiv stemning.

It-selskabet NNIT har offentliggjort regnskab for 2016, og det bliver modtaget meget negativt på aktiemarkedet med et kursfald på 5,4 pct. til 183,50 kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nattapan Suwansukho

C20 Cap-indekset stiger fra åbningen 0,3 pct. til 1031,67, hvilket sker på ryggen af stigninger på det amerikanske marked tirsdag aften, hvor gode regnskaber fra flere store selskaber fik smilet frem hos investorerne.

It-selskabet NNIT har offentliggjort regnskab for 2016, og det bliver modtaget meget negativt på aktiemarkedet med et kursfald på 5,4 pct. til 183,50 kr., hvilket er det største fald blandt samtlige aktier på fondsbørsen.

Selskabet henter omkring halvdelen af sin omsætning hos Novo Nordisk og bliver derfor ramt af, at medicinalselskabet har gang i en sparerunde. I fjerde kvartal faldt omsætningen fra Novo med 16,1 pct.

For 2017 venter NNIT som følge af situationen kun at vokse med 1-5 pct., hvilket er under it-selskabets langsigtede forventninger, som går på at øge salget med mindst 5 pct. årligt.

I forbindelse med regnskabet stopper bestyrelsesformand Jesper Brandgaard, og i stedet vil NNIT have tidligere TDC-topchef Carsten Dilling på posten.

ZEALAND UNDER PRES

I en anden afdeling er Zealand Pharma i fare for at miste indtjening på det amerikanske marked, skriver Børsen.

Det skyldes, at partneren Sanofi, som det danske selskab samarbejder med om diabetesmidlet Soliqua, giver rabatkuponer til patienter for at holde dem inde i folden, efter at Sanofi er røget ud af to store aftaler hos amerikanske indkøbsorganisationer.

Nordea-analytikeren Michael Novod skriver i en analyse, at Zealand Pharma kan risikere slet ikke at modtage indtægter fra salget, hvis Sanofi forærer diabetesmidlet væk.

Samtidig hersker der tvivl om, hvorvidt Zealand Pharma skal være med til at betale en del af rabatkuponerne. Zealand Pharma-aktien falder 4,5 pct. til 117 kr.

I C20 har Mærsk været under luppen hos den schweiziske storbank Credit Suisse, som har løftet kursmålet med 3 pct. til 12.899 kr. og gentaget den positive anbefaling "outperform".

Banken har opjusteret sine forventninger til indtjeningen i 2017-2018, fordi den venter en fremgang i raterne på 6 pct. i fragtraterne, hvilket vil komme rederiet Maersk Line til gode. Mærsk-aktien stiger 0,6 pct. til 11.550 kr.

Der er også spotlys på Nordea, da banken ifølge analysehuset Voxmeter mistede 40.000 kunder i Danmark sidste år, skriver Finans.

Nordea bekræfter tendensen, men kan ikke genkende tallet. Aktien stiger trods historien med 0,9 pct. til 81,75 kr.

Kollegaen Spar Nord er også i fokus, da SEB har sænket anbefalingen af aktien til "hold" fra "køb". Spar Nord-aktien ligger uændret efter få minutters handel.

Blandt de mindre selskaber på fondsbørsen har dansk-franske Onxeo meddelt, at det har rekrutteret patienter til et vigtigt fase 3-studie med kræftmidlet Livatag.

De første resultater er efter planen klar i midten af 2017. Onxeo-aktien stiger 2 pct. til 20,20 kr.