Aktier: Beskedent fald trods endnu en optur til Mærsk

Aktiemarkedet herhjemme har onsdag morgen haft svært ved at finde ud af, hvilket ben det skal stå på, idet marginale fald er afløst af marginale stigninger - og omvendt.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: © Michael Kooren / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter ti minutters handel falder det ledende C20 Cap-indeks med 0,3 pct. til 984,27, hvilket følger efter en tirsdag, hvor eliteindekset steget 1,1 pct.

Ses der bort fra de få selskabsnyheder, der er i markedet, har investorerne onsdag rettet fokus mod aftenens afslutning af rentemødet i den amerikanske centralbank.

I markedet er den overordnede forventning, at centralbanken - også kendt som Federal Reserve - for første gang siden december sidste år vil løfte renten med 0,25 pct.point til 0,5-0,75 pct.

Selv om rentestigningen allerede er indregnet i markedet, ser det ud til, at investorerne tager den med ro op til den endelige rentemelding, hvor der også vil blive spejdet efter indikationer om fremtidige stramninger.

MÆRSK STIGER ENDNU EN GANG

Blandt de danske eliteaktier stiger B-aktien hos A.P. Møller-Mærsk med 0,7 pct. til 10.920 kr., hvilket følger oven en stigning på 4 pct. tirsdag, da selskabet holdt kapitalmarkedsdag i København.

På kapitalmarkedsdagen leverede selskabet som sådan ikke banebrydende nyheder, men fik mest af alt fortalt om sin strategi og fremtiden for energiforretningen.

Oven på kapitalmarkedsdagen har den norske storbank DNB løftet sin anbefaling af Mærsk til "køb" fra "hold", og kursmålet er justeret op til 12.500 kr. fra 10.400 kr.

Derudover har finanshuset ABG Sundal Collier, som også er fra Norge, hævet sit kursmål for aktien til 12.800 kr. fra 11.800 kr. Her lyder anbefalingen uændret "køb".

I bunden af C20 Cap ligger Genmab med et fald på 0,9 pct. til 1161 kr., uden at der er nyheder fremme fra det danske biotekselskab.

I markedet spekuleres der dog i, om Genmab kan være et muligt opkøbsmål for partneren Johnson & Johnson, efter at sidstnævnte ikke længere er i gang med at overtage det schweiziske biotekfirma Actelion.

SAS TAGER NOK ET HOP

Uden for eliteindekset har det skandinaviske luftfartsselskab SAS, som stiger 0,9 pct. til 11,50 kr., fået sænket sit kursmål hos svenske Swedbank til 13,74 kr. fra 15,21 kr., mens anbefalingen fortsat er "køb".

Det følger efter tirsdagens regnskab for fjerde kvartal, hvor SAS skuffede i forhold til markedets forventning til indtjeningen, men til gengæld overraskede positivt på toplinjen.

Plastvirksomheden Rias, som ligger uændret i 392,50 kr., aflægger onsdag regnskab for fjerde kvartal. For hele det skæve regnskabsår 2015/16 venter firmaet et resultat før skat i intervallet 7-9 mio. kr.

Slutteligt stiger Cbrain 4,4 pct. til 59,50 kr., hvilket følger efter tirsdagens stigning på hele 20 pct. Det var afledt af nyheden om, at it-selskabet havde vundet sit første pilotprojekt med de amerikanske myndigheder.