Aktier: Beskeden tilbagegang trods super Netflix-regnskab

Læs mere
Fold sammen

Netflix overgik analytikernes forventninger, da streamning-tjenesten fremlagde resultatet for første kvartal 2015, men trods en aktiestigning på hele 18 pct. torsdag, var det ikke nok til at hive de amerikanske aktieindeks i positivt terræn.

Det skyldes blandt andet, at chipproducenterne gik tilbage, efter Sandisk forudsagde et salg i 2015, som var lavere end ventet, og selskabet fik barberet 4,5 pct. af kursen.

Dow Jones-, S&P 500- og Nasdaq-indekset oplevede alle en meget beskeden tilbagegang på 0,04-0,08 pct., og dermed er de amerikanske indeks fortsat et lille stykke fra rekordniveauet.

Mens Bank of America skuffede markedet en smule onsdag, tog investorerne bedre imod resultatet fra Citigroup, der torsdag præsterede i den høje ende af estimaterne og klatrede 1,5 pct.

- Vi nærmer os rekordniveauet i S&P, og nogle gange tager man en indånding, inden man bryder igennem de niveauer, siger Matt Maley, aktiestrateg hos Miller Tabak & Co. til Bloomberg.

S&P 500 er steget 2,2 pct. i år, og dermed har det ledende amerikanske indeks fået baghjul af både de europæiske såvel som kinesiske indeks.

Torsdag var der da også et par amerikanske nøgletal, som overraskede negativt.

294.000 amerikanere meldte sig således som førstegangs-ledige i sidste uge, mens økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet 280.000 nye ledige.

Også boligbyggeriet var der mindre gang i end ventet, da det påbegyndte boligbyggeri i marts steg til 926.000 enheder fra 908.000 måneden før. Her var der ventet 1.040.000 enheder af analytikerne ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg.

Det kunne Netflix ikke kompensere for, selvom selskabet - der fornylig havde præmiere på tredje sæson af seersuccesen House Of Cards - torsdag blev løftet af 4,9 mio. nye abonnenter i første kvartal til i alt 62,5 mio. på verdensplan. De nye kunder var med til løfte omsætningen hos den amerikanske streamingtjeneste med 24 pct. til 1,57 mia. dollar.

Goldman Sachs kom også med regnskab, og selskabet fik i første kvartal et ordinært overskud per aktie på 6,00 dollar mod forventningen om 4,26 dollar per aktie.

Forklaringen på overraskelsen skal findes i markant højere handelsindtjening fra handel med gæld, valutaer og råvarer, og der blev også leveret den største indtjening på "fusionsrådgivning" siden finanskrisen. Det var dog ikke nok til aktiemarkedet, som sendte investeringsbanken 0,4 pct. ned.

Philip Morris gik derimod 8,7 pct. frem, da tobakskæmpen indberettede et kvartalsoverskud per aktie på 1,16 dollar mod estimerede 1,01 dollar.

De amerikanske aktiefutures ligger til et beskedent fald på 0,1 pct., når markedet åbner fredag eftermiddag dansk tid. Fokus er blandt andet på American Express, der efter børslukketid torsdag fremlagde resultater, som skuffer analytikerne.

Kreditkort-selskabets aktiekursus er i de seneste par måneder rutsjet tilbage, da selskabet mistede en eksklusiv aftale med indkøbscentret Costco, der udløber næste forår, og resultaterne for første kvartal 2015 hjælper ikke på stemningen, da selskabets omsætning år til år er gået 2,7 pct. tilbage til 7,95 mia. dollar. American Express falder 1,6 pct. i formarkedet.