Aktier: Beskeden fremgang på næsten alle børser

Aktiehumøret er forsigtigt positivt på Asiens børser tirsdag morgen, hvor der er små plusser i næsten alle toneangivende landeindeks.

Aktiehumøret er forsigtigt positivt på Asiens børser tirsdag morgen, hvor der er små plusser i næsten alle toneangivende landeindeks. Fold sammen
Læs mere
Foto: KAZUHIRO NOGI

MSCI's Asia Pacific-indeks stiger 0,4 pct. med få timers handel igen på et par af regionens børser.

I Japan forlænger Nikkei-indekset sin rekordlange stime på nu 16 handelsdage med stigninger. Oven på weekendens valgsejr til premierminister Shinzo Abes koalition ligger det toneangivende japanske indeks i sit højeste niveau i 21 år. Tirsdag stiger det dog kun med beskedne 0,04 pct. til 21.706,27, og der er ikke hjælp af hente fra yen, som styrkes marginalt mod dollar.

»Yen blev styrket lidt mod dollar, men den er stadig stabil. Investorerne holder nu øje med, hvordan USA's pengepolitik vil arte sig, og hvilke økonomiske politikker Abes regering vil finde på,« udtaler markedsstrateg Nobuhiko Kuramochi fra Mizuho Securities ifølge Reuters.

Det brede japanske Topix-indeks stiger 0,3 pct.

I Kina og Hongkong startede aktierne med fald, men senere på handelsdagen er de vendt til stigninger, mens investorerne venter på nyt fra den store partikonference i Kinas regerende kommunistparti. Shanghai Composite og CSI 300 oplever en fremgang på henholdsvis 0,1 og 0,5 pct., mens Hang Seng i Hongkong ligger til et lille plus på 0,03 pct.

Det australske ASX-200-indeks stiger med 0,1 pct. I Taiwan er Taiex-indekset også i plus med 0,1 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, stiger 0,2 pct.

/ritzau/FINANS