Aktier: Beruselsen efter græsk løsning har lagt sig

Der er lidt tømmermændsstemning på aktiemarkeder tirsdag morgen, efter champagnepropperne sprang mandag i forbindelse med, at der blev indgået en aftale om, hvordan Grækenland kan slippe ud af sit økonomisk morads.

Foto: JEAN-PAUL PELISSIER.
Læs mere
Fold sammen

Det blev blandt andet til en lukkerekord i C20 Cap, hvor indekset steg med 1,8 pct. Men den stigning bliver der tirsdag morgen spist lidt af, da C20 Cap ligger til et fald på 0,1 pct. til indeks 1030,0 efter ti minutters handel.

Hovedpinen har meldt sin ankomst, da der stadig er en del arbejde at gøre, inden den græske aftale for alvor kan effektueres. Den græske premierminister, Alexis Tsipras, skal nu have godkendt kreditorernes rekordkrav i landets parlament. Og et af de græske regeringspartier har allerede erklæret, at der ikke kan findes støtte til den aftale, der er indgået.

Torsdag er der flere røde end grønne aktier i C20-indekset, hvor A.P. Møller-Mærsk, Chr. Hansen og GN Store Nord ligger i toppen med stigninger på 0,5-0,6 pct.

I bunden ligger Danske Bank, William Demant og Genmab med tab på mellem 0,5 og 0,6 pct.

Mandag var en af de positive aktier Novo Nordisk efter nyheden om positive fase 3-resultater med GLP-1-analogen Semaglutid til brug én gang ugentligt, som selskabet afslørede fredag aften. Her er luften dog gået af ballonen, og Novo falder i den tidlige handel med 0,2 pct. til 393,30 kr.

Også FLSmidth gik på weekend med en nyhed, der fik selskabets aktier til at stige i mandagens handel. Det var nyheden om, at ingeniørkoncernen i weekenden havde landet en ordre på 57 mio. euro, 425 mio. kr., til Pakistan. Her skal selskabet levere udstyret til en ny cementfabrik tæt på Karachi.

Men tirsdag skriver dagbladet Børsen, at den danske ingeniørkoncern kan blive truet af uroen i Kina, som er verdens største marked for mineraler og råvarer - og aktien falder med 0,2 pct. til 316,60 kr.

Bundproppen Danske Bank fik mandag efter børslukketid af det internationale kreditvurderingsbureau Standard & Poor's (S&P) ændret sine udsigter til "stabile" fra "negative". Den langsigtede karakter "A", som er den tredjehøjeste kategori, er ikke blevet ændret. Aktien i banken falder med 0,3 pct. til 204,60 kr.

Udenfor eliteindekset kan der fortsat være investorøjne på Veloxis efter, at selskabets middel Envarsus XR, der benyttes til forebyggelse af organafstødning i nyretransplanterede patienter, har fået det grønne lys fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Veloxis venter, at Envarsus XR - der er til dosering én gang dagligt - vil være tilgængeligt for amerikanske læger og patienter i fjerde kvartal i år. Veloxis steg med næsten 40 pct. mandag - men en stor del af farten er gået af raketten, der stiger med 1,7 pct. til 1,22 kr.

Rederiet Torm kan endelig sætte det sidste punktum i sin langstrakte restrukturering. Mandag aften fik det traditionsrige tankskibsrederi alt på plads i den aftale, der har taget flere år at forhandle i land, og som betyder store ændringer i Torms sammensætning og udsigter, fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen. Torm steg op til nyheden efter børsluk med 2,2 pct. til 0,41 kr. - og tirsdag lagde aktien ud med at stige med over 30 pct. - en stigning der efter et kvarter er skrumpet ind til små 5 pct. til 0,45 kr.

/ritzau/FINANS

 

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk