Aktier: Bekymringer over svage kinesiske data trækker ned i Asien

De asiatiske aktieinvestorer skæver mod Kina og de fortsat bekymrende data fra den kinesiske økonomi.

Læs mere
Fold sammen

Tirsdag morgen har de officielle PMI-tal for såvel fremstillingssektoren som servicesektoren vist faldende tendens. Og trods en kraftig stigning i oliepriserne sent mandag ligger aktiemarkederne fortsat underdrejer tirsdag morgen.

- Investorerne er bekymrede over styrken af den globale økonomi. Selv om oliepriserne er steget, falder aktierne stadig, hvilket viser, at investorerne ikke har tillid tilbage, siger markedsstrateg Ayako Sera fra Sumitomo Mitsui Trust Bank i Tokyo til Bloomberg News.

I Tokyo vurderes den kinesiske nedturs indvirkning på den japanske økonomi.

- Vi ved, at den kinesiske økonomi svækkes, men vi ønsker at se, hvordan den decelererende påvirker de vigtigste handelspartnere, siger chefstrateg Toshihiko Matsuno SMBC Friend Securities i Tokyo til Bloomberg News.

Nikkei-indekset ligger med et fald på 1,8 pct., mens det brede Topix-indeks dropper med 1,9 pct.

På det kinesiske fastland genoptog investorerne udsalget fra tidlig morgen. Fald i de store indeks på omkring 4 pct. lagde grunden til et negativt marked, men aktierne har stabiliseret sig en del op mod frokosttid lokal tid.

- Fremstillingsindekset viser stadig, at økonomien er midt i processen med at finde en bund. Det er usandsynligt, at markedet kommer sig foreløbigt, siger portefølje manager Wu Kan fra JK Life Insurance i Shanghai til Bloomebrg News.

Shanghai Composite ligger med et minus på 1,1 pct., og CSI 300 indekset falder 1,2 pct.

Tirsdag morgen ligger de amerikanske futures med fald på 1,7 pct. i Asien.