Aktier: Bekymringer om Trumps skattenedsættelser tager til

Det ser ud til en rød dag på de amerikanske aktiemarkeder. Futures på de tre ledende indeks; S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, peger alle mod en rød åbning mandag med fald på omkring 0,3 pct.

At humøret på aktiemarkederne er lavt, hænger sammen med en stigende bekymring for, hvornår og om præsident Donald Trumps lovede skattenedsættelser vil blive gennemført. Netop et håb om lavere selskabsskat har været med til at drive S&P 500-indekset frem det seneste år med 20 pct. siden det amerikanske valg sidste år, skriver Reuters.

Det ser dog ud til, at General Electric vil gå den modsatte retning, når aktiehandlen åbner senere mandag. Aktien ligger i formarkedet til et plus på 2,5 pct., til trods for at koncernen har meddelt, at det planlægges at halvere det kvartalsvise udbytte. Det vil blive effektueret, næste gang bestyrelsen skal tage stilling til udbyttebetalingen i december, fremgår det af en meddelelse fra selskabet.

Udbyttet vil blive reduceret til 0,12 dollar per aktie.

- Vi forstår vigtigheden af denne beslutning for vore aktionærer, og den har ikke været let at tage. Vi er fokuserede på at give aktionærerne et afkast, men vi mener, at denne beslutning er den rigtige i relation til det cash flow, vi genererer, siger formanden og koncernchefen for GE, John Flannery, i en kommentar.

LEGETØJ FOR MILLIARDER

To af verdens største producenter af legetøj - Mattel og Hasbro - ser ud til at gå samme vej som GE, når børserne åbner. De to overvejer at ifølge Wall Street Journal at slå pjalterne sammen.

Ifølge kilder med indblik i sagen har Hasbro allerede lagt et købstilbud på Mattel. De amerikanske legetøjskæmper har ikke ønsket at kommentere rygterne over for Wall Street Journal, der bragte nyheden fredag aften.

Mandag stiger Mattel, der er kendt for sine Barbie-dukker, med 23 pct. på formarkedet, hvilket vil bringe markedsværdien på selskabet til over 6 mia. dollar.

Hasbro, hvis sællerter tæller brætspillet Matador og actionfigurerne Transformers, stiger med 3,9 pct. og har til sammenligning en markedsværdi på 11 mia. dollar.

Det er dog ikke så lang tid siden, at de to legetøjsproducenter var nogenlunde lige store målt på markedsværdi.

Aktien i Mattel er således faldet med 47 pct. siden årsskiftet, mens Hasbro er steget 18 pct.

/ritzau/FINANS