Aktier: Bekymringer om svindel vejede tungt for bilindustrien

Læs mere
Fold sammen

De europæiske bilaktier blev taberne på det europæiske aktiemarked onsdag, hvor nye bekymringer om svindel med udledningsgasser vejede tungt for flere af Europas største bilproducenter.

Stoxx 600-indekset udviklede sig stort set fladt. Det britiske FTSE 100-indeks steg 0,4 pct., Frankrigs CAC 40-indeks faldt 0,2 pct., og det tyske Dax-indeks faldt 0,2 pct.

Nederst i det europæiske Stoxx 600-indeks endte autosektoren med et minus på 0,8 pct. Investorerne var bekymrede for, at Volkswagen måske ikke har været alene om at snyde myndighedernes udledningstests.

Myndighederne i blandt andet USA, Frankrig og Tyskland har iværksat nye undersøgelser, og det har skabt bekymring. Både Daimler, Renault, Peugeot Citroën og Fiat Chrysler er kommet i søgelyset, og det amerikanske justitsministerium har sidstnævnte i søgelyset.

- Klagen hævder, at Fiat Chrysler udstyrede næsten 104.000 Ram- og 1500 Jeep Grand Cherokee-køretøjer solgt i USA med mindst otte softwarebaserede egenskaber, der ikke er beskrevet i Fiat Chryslers ansøgning om typegodkendelse, og som påvirkede bilernes kontrol med udledningsgasser, står der i en udtalelse fra ministeriet om en civil klage vedrørende Fiat Chrysler.

I den sjovere ende af indekset endte Easyjet med et plus på knap 3 pct., mens også danske William Demant Holding lå godt til med en stigning på 3,5 pct. efter en løftet anbefaling fra Nordea.

Centralbankerne har dagen igennem svinget taktstokken over markederne. Mario Draghi talte onsdag eftermiddag i Madrid, mens investorerne efter europæisk børslukketid kan kigge frem mod offentliggørelsen af referatet fra seneste rentemøde i Federal Reserves pengepolitiske komité.

/ritzau/FINANS