Aktier: Beherskede stigninger i vente - fokus på olieselskaber

Det amerikanske aktiemarked ventes at åbne med små stigninger onsdag, hvor markedsdeltagernes store fokus er resultatet af det to dage lange rentemøde, som den amerikanske centralbank startede tirsdag.

Stort set alle er enige om, at Federal Reserve med Janet Yellen i spidsen kl. 19 dansk tid annoncerer sin første renteforhøjelse i år og på et efterfølgende pressemøde vil lægge op til yderligere stramninger senere på året.

Det store spørgsmål er, hvor mange renteforhøjelser - ud over den ventede renteforhøjelse i dag - der er udsigt til, efter at banken på sit seneste møde lagde op til tre renteforhøjelser i år.

En skærpet retorik omkring stramninger kan give anledning til dønninger på finansmarkederne, men forud for mødet er stemningen på markedet lettere positiv. Det brede S&P 500-indeks indikeres ifølge futures at åbne 0,2 pct. højere, efter at indekset tirsdag faldt godt 0,3 pct. til 2365,45.

Der er også udsigt til små plusser i Dow Jones- og Nasdaq-indekset, som tirsdag faldt henholdsvis 0,2 pct. til 20.837,37 og 0,3 pct. til 5856,82.

OLIEPRISEN STIGER

Olieselskaberne, som tirsdag var under pres som følge af et fald i olieprisen til det laveste niveau siden november, kan onsdag formentlig hente støtte i en vending i oliepriserne. Prisen på den amerikanske referenceolie, WTI, stiger mandag 2,1 pct. til 48,73 dollar - efter fald de foregående syv dage fra et niveau på 53,33 dollar.

Den norske rederi Golden Ocean Group, der også er noteret i USA, stiger i formarkedet 9,3 pct. efter nyheden onsdag morgen om, at selskabet har gennemført en rettet emission på 8,6 mio. aktier til 60 norske kr. stykket. På børsen i Oslo ligger aktien i øvrigt 6,5 pct. højere i 65,50 norske kr.

Southwestern Energy kan også komme i fokus, da Citigroup ifølge Marketwatch har hævet anbefalingen af aktien til "køb" fra tidligere "neutral". Det har i formarkedet løftet aktien med 4,9 pct.

Der ventes også opmærksomhed om Twitter efter nyheden om, at flere prominente personers konti er blevet hacket. Det drejer sig angiveligt om konti tilhørende chefer og konti relateret til ministerier.

Det amerikanske selskab har "lokaliseret kilden, som var begrænset til en tredjeparts app". Det har omgående frataget dette programs adgang, hedder det. I formarkedet falder Twitters aktie dog 0,5 pct.

Efter børslukketid onsdag kommer der regnskaber fra Guess og Oracle.

/ritzau/FINANS