Aktier: Begrænsede stigninger vekslet til kursfald fredag

Det amerikanske aktiemarked lukkede med begrænsede stigninger torsdag, hvor bekymringer over topmødet mellem USA's præsident, Donald Trump, og den kinesiske præsident, Xi Jinping, holdt mange fra at påtage sig risiko.

Foto: Allen.G. Irisfoto.
Læs mere
Fold sammen

Men mødet, der blev indledt torsdag, overskygges fredag morgen af en amerikansk militær involvering i konflikten i Syrien.

Amerikanske flådefartøjer har affyret flere end 50 Tomahawk-krydsermissiler mod mål nær byen Homs, og de finansielle markeder reagerer ved at vende en stigning på knap 0,1 pct. i de amerikanske aktiefutures til et fald på over 0,6 pct., inden markedet har stabiliseret sig med et minus på 0,3 pct.

Torsdag sluttede S&P 500-indekset med en gevinst på 0,2 pct. til 2357,49. Det tunge Dow Jones-indeks steg 0,1 pct. til 20.662,95, mens Nasdaq-papirerne rykkede 0,3 pct. højere til 5878,95.

Det amerikansk-kinesiske topmøde var torsdagens samtaleemne.

- Investorerne er bekymrede, da det kan gå galt meget hurtigt. Den kinesiske præsident er en politiker med en masse erfaring i den her type forhandlinger, og modsat har vi en amerikansk politisk novice på den internationale scene. Mødet kommer til at slå tonen an for, hvad der sker fremover, og ingen ønsker, at tonen bliver negativ, siger chefstrateg Peter Costa fra Empire Executions i New York til Reuters.

USA-udenrigsminister, Rex Tillerson, bidrog til bekymringerne, idet han inden topmødet understregede, at USA ikke vil vige tilbage fra åbenhjertige drøftelser, og pointerede, at USA vil "forfølge et økonomisk engagement i Kina, der prioriterer den økonomiske velfærd i det amerikanske folk".

Fra nøgletalsfronten viste de ugentlige tal for nytilmeldte ledige, at 234.000 amerikanere meldte sig i arbejdsløshedskøen for første gang i sidste uge.

Det var færre end ventet, idet et estimat indsamlet af Bloomberg News blandt økonomerne i snit ventede 250.000 nye ledige.

Ugens vigtigste nøgletalsdata kommer senere fredag, hvor den amerikanske arbejdsmarkedsrapport offentliggøres. Her ventes en jobskabelse på 235.000 i marts, mens lønningerne ventes at stige 0,2 pct. i forhold til februar.

Selve arbejdsløsheden estimeres til at være uændret 4,7 pct.

ENERGI I TOP

Blandt sektorerne i S&P 500-indekset gjorde energiselskaberne det bedst. Stigende oliepriser i kølvandet på faldende lagerbeholdninger støttede op om markedet, der på sektorbasis lukkede med en gevinst på 0,8 pct., mens giganterne Exxon Mobil og Chevron begge steg i omegnen af 0,6 pct.

I den modsatte ende dumpede telesektoren som eneste rigtige tabsgivende segment efter et fald på 1,6 pct.

Blandt de succesrige aktier var indretningskoncernen Bed, Bath & Beyond. Et stærkt regnskab onsdag aften lagde grunden til en kursstigning på 3,4 pct.

Twitter-medstifter Evan Williams meddelte, at han har planer om at sælge en "mindre del" af sine Twitter-aktier. Selskabet, der torsdag trak den amerikanske regering i retten med anklager for brud på ytringsfriheden i forbindelse med et regeringskrav om udlevering af identiteten bag en regeringskritisk twitterkonto, måtte se et kursfald på 1 pct. i øjnene.

/ritzau/FINANS