Aktier: Bavarian-ordre kan komme i fokus i roligt marked

Bavarian Nordic kan komme i fokus ved handelsstart torsdag, hvor det generelle danske aktiemarked ventes at starte dagen med små udsving.

Arkivfoto. Bavarian Nordic kan komme i fokus ved handelsstart torsdag, hvor det generelle danske aktiemarked ventes at starte dagen med små udsving.  Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID

I USA endte de tre ledende indeks med stigninger onsdag, hvor der særligt var fremgang til finans- og it-sektoren. I Asien er der også overordnet set positive takter torsdag morgen, men aktierne går tilbage i eksempelvis Kina.

Fra morgenstunden ligger de amerikanske futures tæt på nullet, mens den tyske DAX-future stiger 0,3 pct. Det indikerer, at investorerne på det danske aktiemarked går en rolig morgen i møde præget af let positiv stemning.

»Vi forventer, at aktiemarkedet åbner tæt på uændret efter gårsdagens pæne stigninger. Dagens nøgletal skal om noget give aktierne nyt brændstof, og der kigger vi først og fremmest efter EU-Kommissionens tillidsindikatorer,« skriver Philip Jagd, chefstrateg i Nordea, i et morgennotat.

Onsdag sluttede det samlede C20 Cap-indeks med en lille stigning på 0,2 pct. til 1170,97.

USA ORDRE TIL BAVARIAN

Bavarian Nordic har fået en ordre på 100 mio. dollar på koppevaccinen Imvamune i frysetørret form fra USA's regering. Orden, der er med optioner på op til 439 mio. dollar ekstra, var ventet, men indholdet er ifølge Sydbank overraskende positivt for selskabets indtjening, og det kan sikre en positiv kursreaktion torsdag morgen.

»Ordren understreger desuden udsigten til nogle stærke pengestrømme de kommende år, som kan finansiere udviklingen af Bavarians pipeline,« skriver analytikeren i en kommentar.

Bavarian-aktien, der onsdag lukkede 1,5 pct. højere i 277,50 kr., har på det seneste haft kraftig modgang efter floppet med prostatakræftvaccinen Prostvac i forrige uge, og aktien ligger 37 pct. under niveauet fra før den nyhed.

RENTELØFT GAVNER BANKER

Torsdag kan også bankaktierne løbe med en del af opmærksomheden, oven på de rentestigninger, der har gjort sig gældende for obligationerne i USA siden dansk børslukketid.

De stigende renter kom blandt andet efter positive data for den amerikanske ordreindgang af varige goder, mens centralbankchef Janet Yellens tirsdagstale var med til at løfte udsigterne for en renteforhøjelse i december, som tidligere ikke var indregnet med så stor sikkerhed i markedet.

Centralbankchefen gav allerede finansaktierne medvind onsdag, hvor Nordea steg 1,7 pct. til 84,75 kr., Danske Bank gik frem med 0,6 pct. til 248,60 kr., mens Jyske Bank endte 1,3 pct. højere i 387,63 kr.

NOVO SPARER USA-SKAT

Opmærksomheden kan også samle sig om Novo Nordisk, der ifølge dagbladet Børsen er tilfreds med udsigten til en markant lavere selskabsbeskatning i USA. Halvdelen af koncernens omsætning stammer herfra, og selv om Novo ikke oplyser, hvor meget der betales i skat i USA, vurderes det i Børsen at være et stort trecifret millionbeløb, der spares.

Onsdag steg Novo-aktien 0,6 pct. til 305,30 kr.

Ifølge Børsen kan A.P. Møller-Mærsk løbe ind i problemer i forhold til sit salg af divisionen Maersk Drilling, da tre ud af fire nyere dybvandsrigge til 16 mia. kr. vil stå ledige til nytår. Onsdag faldt B-aktien 1,9 pct. til 12.010 kr. og endte som dagens bundskraber.

Storbanken Nordea har desuden set nærmere på aktien i den danske producent af luksuselektronik Bang & Olufsen, og finanshuset hæver nu kursmålet til 95 kr. fra 90 kr., skriver Bloomberg. Det er et godt stykke under aktiens nuværende kurs, og den negative anbefaling »sælg« fastholdes.

B&O-aktien steg onsdag 4,1 pct. til 139 kr.

IC Group kommer under teknisk pres i torsdagens handel, da der fragår udbytte på 5 kr. per aktie i modeselskabet. Onsdag steg modekoncernens aktie 0,4 pct. til 139 kr.