Aktier: Barclays blev belønnet for direktør-fyring

På den korte bane har det været en god beslutning, at den britiske storbank Barclays onsdag lidt overraskende sagde farvel til topchefen gennem tre år, Antony Jenkins.

Læs mere
Fold sammen

Investorerne tog i hvert fald pænt imod nyheden, da Barclays-aktien steg 2,2 pct. til 257,60 pence på et europæisk aktiemarked, der generelt set var præget af optimisme i en tro på, at der snart lander en aftale mellem Grækenland og dets kreditorer.

Barclays leder oven på fyringen efter en afløser, men i mellemtiden vil bestyrelsesformand John McFarlane bestride posten som kombineret formand og administrerende direktør.

- Uanset Antonys væsentlige bidrag stod det klart for os alle (i bestyrelsen, red.), at der var behov for et nyt sæt færdigheder for den kommende periode, siger Sir Michael Rake, næstformand for bestyrelsen, i en meddelelse.

På de store linjer var der fremgang i de fleste europæiske aktieindeks. Det britiske FTSE 100-indeks steg 0,8 pct., mens fremgangen i det franske CAC 40-indeks lød på 0,7 pct., hvilket også var stigningen i det tyske DAX-indeks.

Investorerne virkede ikke alt for bekymrede om, at der stadig er en del usikkerhed om, hvorvidt Grækenland og kreditorerne kan nå hinanden og på den måde afværge en truende statsbankerot og et muligt græsk farvel til eurosamarbejdet.

Grækenland skal senest fredag morgen komme med forslag til en løsning, som regeringscheferne i EU så skal tage stilling til ved et nyt krisemøde søndag.

Tilbage blandt de europæiske selskaber var der klare kurshug til flere af bilfabrikanterne oven på et sæt svage tal for det kinesiske bilsalg i juni.

Salget til de private dykkede således for første gang i mere end to år, da der blev solgt 1,43 mio. biler - et fald på 3,2 pct. på årsbasis. Set over første halvdel af 2015 har dog været en fremgang på 8,4 pct.

Renault-aktien faldt 4,4 pct. til 86,68 euro, mens Peugeot-aktien dykkede 3,1 pct. til 17,19 euro.

/ritzau/FINANS

 

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk