Aktier: Barbie trodser rød dag på rygter om frieri

Læs mere
Fold sammen

To af verdens største producenter af legetøj - Mattel og Hasbro - overvejer at ifølge Wall Street Journal at slå pjalterne sammen.

Ifølge kilder med indblik i sagen har Hasbro allerede lagt et købstilbud på Mattel. De amerikanske legetøjskæmper har ikke ønsket at kommentere rygterne over for Wall Street Journal, der bragte nyheden fredag aften.

Mandag umiddelbart efter åbningen på det amerikanske aktiemarked stiger Mattel, der er kendt for sine Barbie-dukker, med 20,5 pct., mens Hasbro, hvis sællerter tæller brætspillet Matador og actionfigurerne Transformers, stiger med 5,1 pct.

MANGLENDE SKATTEUDSPIL BAG RØD DAG

Samlet åbner de ledende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones dog alle med fald i omegnen af 0,3 pct. At humøret på aktiemarkederne er lavt, hænger sammen med en stigende bekymring for, hvornår og om præsident Donald Trumps lovede skattenedsættelser vil blive gennemført. Netop et håb om lavere selskabsskat har været med til at drive S&P 500-indekset frem det seneste år med 20 pct. siden det amerikanske valg sidste år, skriver Reuters.

Samme vej som det overordnede billede går General Electric, hvor aktien falder med 2,5 pct. Faldet kommer, efter koncernen før børsåbning meddelte, at det planlægges at halvere det kvartalsvise udbytte. Det vil blive effektueret, næste gang bestyrelsen skal tage stilling til udbyttebetalingen i december, fremgår det af en meddelelse fra selskabet.

Udbyttet vil blive reduceret til 0,12 dollar per aktie.

- Vi forstår vigtigheden af denne beslutning for vore aktionærer, og den har ikke været let at tage. Vi er fokuserede på at give aktionærerne et afkast, men vi mener, at denne beslutning er den rigtige i relation til det cash flow, vi genererer, siger formanden og koncernchefen for GE, John Flannery, i en kommentar.

KURV TIL CHIPPRODUCENT

Inden aktiehandlen åbnede mandag afviste den amerikanske computerchip-producent Qualcomm tilnærmelserne fra kollegaen Broadcom, skriver Bloomberg News.

For en uge siden bød Broadcom 105 mia. dollar for Qualcomm, hvilket ifølge Bloomberg ville have været det største overtagelsesforsøg i teknologibranchen nogensinde. Indregnes gæld, var prisen 130 mia. dollar.

Med et køb ville de fusionerede selskab blive den tredjestørste producent af computerchips efter Intel og Samsung. Det ser nu ikke ud til blive aktuelt i denne omgang.

Broadcom straffes for sine tilnærmelser med et fald på 1,1 pct., mens Qualcomm stiger med 1,6 pct. efter få minutters handel.

/ritzau/FINANS