Aktier: Banksektor i fokus på stille dag

Der kan komme fokus på de danske bankaktier torsdag, efter at amerikanske Citigroup i en analyse er kommet frem til, at de europæiske bankaktier er billigere end de amerikanske.

Citi opgraderer de europæiske banker i analysen, da de mener, at aktierne i de europæiske banker er billige i forhold til aktierne i de amerikanske. Fold sammen
Læs mere
Foto: TIMOTHY A. CLARY

Generelt ventes der en rolig åbning af torsdagens handel.

- Citi opgraderer de europæiske banker i analysen, da de mener, at aktierne i de europæiske banker er billige i forhold til aktierne i de amerikanske. Og det kan give noget medvind til de danske banker i dagens handel, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Nordea steg med 0,5 pct. til 68,75 kr., Danske Bank gik 0,1 pct. frem til 194 kr., mens Jyske Bank faldt med 0,2 pct. til 317,10 kr.

Den amerikanske finanssektor steg onsdag med 1,5 pct. - og samtlige 17 S&P-banker lukkede med positivt fortegn. Og det kan også være med til at give medvind til bankerne.

- Det er forliget omkring Deutsche Bank, der er fremme igen. Og så har to medlemmer af Federal Reserve været ude og tale for pengepolitiske stramninger. Vi tror på en amerikansk renteforhøjelse til december og ikke allerede i november, da mødet i centralbanken finder sted blot seks dage før det amerikanske valg, siger Martin Bunk, der ikke mener, at centralbanken vil ikke gøre noget så tæt på valget.

Samlet set endte C20 Cap-indekset 0,2 pct. højere i 1020,05 onsdag - selv om der var 10 ud af 20 eliteaktier i rødt. At det danske indeks gik mod den europæiske strøm med faldende indeks på de fleste store børser, skyldes især Novo Nordisk.

Aktien, der vejer tungt i indekset, er faldet drastisk siden nedjusteringen i august, hvor snakken om prispres på det store amerikanske marked for alvor brød ud. Derfor blev der samlet lidt op onsdag, hvor Novo steg med 2,2 pct. til 277,70 kr.

FLS KAN FÅ MEDVIND

FLSmidth har fået løftet anbefalingen af finanshuset Goldman Sachs, der mener, at tiden er moden til at købe op i ingeniørkoncernen. Anbefalingen af aktien i det danske selskab løftes til "køb" fra "neutral", fremgår det af data fra Bloomberg News.

- Det kan give fokus - af den positive slags - til FLS, siger Martin Munk.

FLS-aktien faldt med 1,2 pct. til 250,30 kr. i onsdagens handel.

Også Vestas, der faldt med 0,2 pct. til 553 kr., kan få opmærksomhed, efter at JPMorgan Chase har indledt dækning af aktien med anbefalingen "overvægt". Den amerikanske storbank har sat et kursmål for Vestas på 640 kr.

JEFFERIES SKÆRER I KURSMÅL

Det amerikanske finanshus Jefferies har været ude og se på Novozymes, ALK-Abelló og Bavarian Nordic, og resultatet er blevet, at kursmålene er blevet skåret til.

Novozymes, der steg med 0,8 pct. til 293,50 kr. onsdag, har fået skåret kursmålet af finanshuset til 315 kr. fra 352 kr. Anbefalingen er uændret "hold." Kursmålet for ALK-Abelló lyder nu på 900 kr. mod tidligere 1150 kr., mens anbefalingen er uændret "hold."

Aktien faldt med 0,2 pct. til 960 kr. onsdag. Og Bavarian Nordic, der dykkede 1,0 pct. til 250 kr. onsdag, har fået skåret kursmålet til 350 kr. mod tidligere 400 kr. Anbefalingen er "køb".

Udenfor C20-indekset kan der komme fokus på Nordicom, der holder ekstraordinær generalforsamling, hvor hele bestyrelsen efter planen skal skiftes ud. Onsdag offentliggjorde storaktionæren Park Street Asset Management et købstilbud til de øvrige aktionærer på 1 kr. per aktie. Nordicom faldt med hele 13 pct. til 1,74 kr.