Aktier: Bankregnskaber vil sætte dagsordenen i USA

Den amerikanske regnskabssæson er blevet skudt i gang, og inden børsåbning onsdag er der allerede kommet regnskaber fra flere store Wall Street-aktører, som kan præge dagens aktiestemning.

Læs mere
Fold sammen

Forud for børsåbning peger aktiefutures på en flad åbning med en lille pil opad for alle tre toneangivende aktieindeks: S&P 500, Dow Jones og Nasdaq.

Efter børsluk tirsdag kom der regnskab fra både chipproducenten Intel og finanshuset JPMorgan, som investorerne skal forholde sig til onsdag. Aktiehandelen i formarkedet tyder på, at begge aktier går en negativ dag i møde.

Intel rapporterede et overskud per aktie på 0,64 dollar, hvor analytikerne havde forventet et overskud på 0,59 dollar per aktie ifølge en prognoseindsamling foretaget af Bloomberg News. Den kortvarige gode stemning blev hurtigt skudt i jorden, da selskabets topchef, Brian Krzanich, på den efterfølgende telekonference præsenterede skuffende vækstmål for det kinesiske marked.

Hos JPMorgan var regnskabet for tredje kvartal skuffende, da omsætningen dykkede 6 pct., mens overskuddet per aktie endte på 1,32 dollar mod forventningen om et overskud på 1,38 dollar per aktie.

I formarkedet falder Intel og JPMorgan henholdsvis 2,3 pct. til 31,30 dollar og 1,4 pct. til 60,70 dollar.

Til gengæld er der mere positive udsigter for Bank of America, der før børsåbning onsdag leverede regnskab for tredje kvartal.

Banken, som er USA's næststørste långiver, kunne i kvartalet præstere en indtjening per aktie på 0,37 dollar mod analytikernes forventning om en indtjening på 0,33 dollar per aktie. Og selv om bankens indtægtspost faldt med 2,4 pct. til 20,9 mia. dollar i kvartalet, har også den overgået analytikernes forventning, som lød på 20,2 mia. dollar.

Bank of America-aktien stiger 1,9 pct. til 15,82 i formarkedet.

Endeligt er der også regnskabsnyt fra den største amerikanske boliglångiver, Wells Fargo, der i tredje kvartal leverede et resultat per aktie på 1,05 dollar, hvilket var nogenlunde som ventet. Wells Fargo stiger 0,5 pct. til 52,10 i formarkedet.

- Dette er stilhed før regnskabssstormen, og investorerne venter stadig på at få et klarere billede af, hvordan virksomhederne ser på årets sidste kvartal. Forhåbentlig bliver billedet mere tydeligt, når flere selskaber kommer med regnskab, siger Hugh Grieves, der er fondschef hos Milton Group, til Bloomberg News.

Der kan i onsdagens handel også komme fokus på chipproducenten Sandisk, der stiger 10 pct. i formarkedet, efter at selskabet har indledt fusionsforhandlinger med konkurrenterne Micron og Western Digital.

På nøgletalsfronten er der forud for børsåbning blevet offentliggjort statistik for udviklingen i detailsalget og producentpriserne i september. Begge tal skuffede en smule, idet detailsalget kun steg 0,1 pct. mod forventningerne om en stigning på 0,2 pct, mens producentpriserne faldt 0,5 pct., hvilket var mere end det forventede fald på 0,2 pct.

Senere på dagen er der statistik for amerikanske forretningslagre samt den månedlige Beige Book, der giver et øjebliksbillede af centralbankens vurdering af den amerikanske økonomi på regionalt plan.

Efter børsluk vil streamningtjenesten Netflix desuden offentliggøre regnskab for tredje kvartal. I formarkedet onsdag stiger aktien 0,9 pct. til 110,75 dollar.

/ritzau/FINANS

 

Jonas Mathiesen Bang +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk