Aktier: Bankerne trak børserne i plus for anden dag i træk

Onsdag var anden dag i træk, at investorerne gik på opkøb i de europæiske banker, som dermed - ligesom tilfældet var tirsdag - i høj grad var med til at trække de europæiske indeks i plus.

Læs mere
Fold sammen

Det brede europæiske Stoxx 600-indeks steg med 0,8 pct. til 347,32, mens de toneangivende aktiebørser i Frankfurt, London og Paris løftedes mellem 1,2 og 1,7 pct. Banksektoren alene gik 2,3 pct. frem.

- Det overordnede billede ser egentlig fornuftigt ud. Det er i høj grad, efter at det italienske valg er overstået, at vi ser en politisk situation i Italien og i særdeleshed omkring de italienske banker, som vi ser nogle positive reaktioner på, siger Otto Friedrichsen, aktiestrateg i Formuepleje, til Ritzau Finans.

Både tirsdag og onsdag var der comeback oven på mandagens kursklø til kontinentets og især de italienske banker, som følge af at den italienske befolkning søndag valgte at stemme nej til reformer af landets forfatning, hvilket skabte usikkerhed omkring bankerne.

Investorerne kunne onsdag også så småt begynde at se frem til, at Den Europæiske Centralbank (ECB) torsdag afholder rentemøde.

- På ECB-mødet venter markedet at få svar på, hvad ECB vil foretage sig fremadrettet, efter at dets opkøbsprogram udløber i første kvartal 2017, forklarer Otto Friedrichsen.

På selskabssiden var fem af Stoxx 600's ti mest stigende papirer bankaktier. Blandt andet steg italienske Unicredit med 8,5 pct.

/ritzau/FINANS