Aktier: Bankerne trækker læsset

Storbankerne har mandag indtaget rollen som trækhest i det toneangivende C20-indeks, der stiger med 0,7 pct.

De indekstunge bank-aktier har skudt ugen i gang med manér. Nordea har placeret sig forrest i feltet med en stigning på 1,69 pct. til kurs 90, mens Sydbank(1,1 pct.) og Danske Bank(0,8 pct.) følger efter med pæne stigninger.

A.P.Møller-Mærsk sejler fremad med en stigning på 1,09 pct. til kurs 55.500. Fredag var aktien også i fremgang på trods af den mindre positive nyhed om, at Mærsk Olie & Gas i 2006 havde oplevet faldende olieproduktion i Nordsøen. Men i dag skriver Dagbladet Børsen, at nye teknologier sandsynligvis vil betyde, at der kan presses mere olie ud af de danske felter, så produktionen først topper inden for de næste 10 år.

Novo Nordisk er mandag i fokus, efter selskabet har meddelt, at de indstiller forskningen i små molekyler til tabletbehandling af diabetes for i stedet at koncentrere alle ressourcer om proteinbaserede lægemidler. Koncernforskningsdirektør, Mads Krogsgaard, udtaler, at Novo Nordisks kernekompetencer ligger inden for de terapeutiske proteiner, og at det derfor er indenfor dette område, at selskabet kan gøre en forskel - både overfor patienter og med hensyn til virksomhedens fremtidige vækst.

Ifølge Direkt vil ændringerne frigøre 250 mio. kr. til biotekforskning, men beslutningen berører ikke selskabets foreløbige forventning til 2007. Novo-aktien faldt efter nyheden til kurs 476, men har i skrivende stund rettet sig til kurs 482,5 - svarende til en stigning på 0,84 pct.

Vognmandsvirksomheden DSV kører langsomt fremad med en stigning på 0,39 pct. til kurs 1.031. Danske Equities har tillid til, at DSV nok skal få forbedret sine marginer, da selskabet kæmper med at omstrukturere sine aktiviteter indenfor Road-divisionen i Tyskland og Frankrig. Men med hensyn til tidshorisonten, er Danske Equities af den overbevisning, at selskabet har været for optimistiske. Derfor nedjusterer analytikerne deres estimater for 2006 og 2007, fremgår det af et nyt notat, ifølge Netposten.dk.

Danske Equities bibeholder dog sin Købs-anbefaling og en fair værdi på 1.120 kr. per aktie, idet DSV holdes oppe af en stærk organisk vækst i dets Air & Sea-division samt af kursudviklingen blandt tilsvarende selskaber.

Carlsberg skummer øllet med en stigning på 0,53 pct. til kurs 564. Selskabet oplyser mandag, at Carlsberg Italia skiller sig af med den administrerende direktør Claudio Riva. Jobbet overtages midlertidigt af Boguslaw Bartczak, der hidtil har været ansvarlig for forretningsudviklingen i Vesteuropa.