Aktier: Bankerne trækker europæiske børser i plus for anden dag

Det er anden dag i træk, at investorerne er gået på opkøb i aktier i de europæiske banker, som dermed - ligesom tilfældet var tirsdag - i høj grad er med til at trække de europæiske indeks i plus.

Hvor det tirsdag var et comeback oven på mandagens kursklø til kontinentets og især de italienske banker, som følge af at den italienske befolkning søndag valgte at stemme nej til reformer af landets forfatning, er det onsdag i højere grad kommende begivenheder, der driver banksektoren frem.
Læs mere
Fold sammen

Det brede europæiske Stoxx 600-indeks stiger onsdag eftermiddag med 0,8 pct. til indeks 347,15, mens de toneangivende aktiebørser i Frankfurt, London og Paris løftes mellem 1 og 1,5 pct.

Isoleret set går banksektoren 2,2 pct. frem.

Men hvor det tirsdag var et comeback oven på mandagens kursklø til kontinentets og især de italienske banker, som følge af at den italienske befolkning søndag valgte at stemme nej til reformer af landets forfatning, er det onsdag i højere grad kommende begivenheder, der driver banksektoren frem.

Torsdag afholder Den Europæiske Centralbank (ECB) nemlig et længe ventet rentemøde. Og et bredt flertal af økonomerne forudser, at ECB her vil forlænge sit opkøbsprogram med seks måneder - og dermed altså fastholde sin lempelige pengepolitik.

»Markedet er ved at have fordøjet det forfærdelige politiske niveau i Europa, og fokus er vendt tilbage til økonomien,« siger Lorne Baring, der er chef ved B Capital Wealth Management, til Reuters med henvisning til dels søndagens italienske folkeafstemning, dels den britiske befolknings beslutning om at forlade EU.

Ifølge nyhedsbureauet ventes den italienske premierminister Matteo Renzi at indgive sin afskedsbegæring på fredag.

På selskabssiden er fem af Stoxx 600's ti mest stigende papirer bankaktier. Blandt andet stiger schweiziske Credit Suisse og italienske Unicredit med henholdsvis 7,5 og 5,9 pct.

Mindre godt går det for hollandske posttjeneste PostNL, der har afslået en tilnærmelse fra belgiske Bpost om en overtagelse. Ifølge PostNL vil reguleringer, som handlen ville medføre, hæmme selskabets drift og gå ud over dets medarbejdere. Post-aktien daler med 12,1 pct.