Aktier: Bankerne i fokus på dag med let positive vinde

Efter offentliggørelsen af indrulningen af betalingsformen Apple Pay samt branchenyt fra den anden side af Øresund kan der tirsdag komme fokus på bankaktierne, på en dag hvor de europæiske aktiebørser ventes at åbne lettere positive.

Foto: Iris. Efter offentliggørelsen af indrulningen af betalingsformen Apple Pay samt branchenyt fra den anden side af Øresund kan der tirsdag komme fokus på bankaktierne, på en dag hvor de europæiske aktiebørser ventes at åbne lettere positive.
Læs mere
Fold sammen

»De europæiske aktiemarkeder vil åbne i et lille plus her til morgen. Gårsdagens negative amerikanske tone formåede ikke at trække aktierne i Asien i rødt, og det sender et positivt tegn for mulighederne i dag,« skriver Philip Jagd, der er chefstrateg i Nordea, i en kommentar.

De sidste handelstimer mandag bød på små fald på de amerikanske børser, men markederne i Asien reagerer afdæmpet tirsdag morgen, ligesom de amerikanske aktiefutures stiger op til 0,2 pct.

Det danske eliteindeks lukkede mandag marginalt oppe med en stigning på 0,06, på en dag hvor aktier som Lundbeck og FLSmidth lige akkurat opvejede de faldende aktier som bankerne og A.P. Møller-Mærsk.

Tirsdag kan der komme fokus på de to banker Nordea, som mandag faldt med 1,5 pct. til 83,90 kr., og Jyske Bank, som mandag endte 0,3 pct. højere i 360,10 kr., der begge har valgt at give deres kunder adgang til betaling med Apple Pay.

Samtidig er der kommet regnskabsnyt fra den svenske branchefælle Swedbank, som kom ud af tredje kvartal med et driftsresultat på 6193 mio. svenske kr. mod ventet 5870 svenske kr. ifølge et estimat fra SME Direkt.

Nets kan ligeledes komme under investorernes kritiske lys, efter at selskabet, som mandag steg med 0,4 pct. til 163,40 kr., har fået sænket sin anbefaling af analytikerne hos det svenske finanshus SEB til »sælg« fra tidligere »hold«.

Kursmålet er blevet kløftet til 165 kr. fra 149 kr., viser data fra Bloomberg News, hvilket svarer til det købstilbud, som Nets har fået fra en række kapitalfonde.

Tirsdag har Genmab-partneren Novartis aflagt regnskab, hvilket kan sætte det danske biotekselskab i fokus. Den schweiziske medicinalkæmpe kom ud af regnskabsårets tredje kvartal med et driftsresultat på 3,38 mia. dollar mod ventede 3,35 mia. dollar ifølge Bloomberg News.

Genmab-aktien faldt mandag med 0,4 pct. til 1323 kr.

Novozymes har ligeledes fået nyt fra branchefællen BASF, som også i sit regnskab ramte over analytikernes skive. Driftsresultatet før af- og nedskrivninger, EBIDTA, landede på 3,01 mia. euro mod estimeret 2,83 mia. euro.

Novozymes steg mandag med 1 pct. til 330,50 kr.

FLSmidth, som var en af mandagens topscorere med en stigning på 1,6 pct. til 428,90 kr., kan også komme i fokus tirsdag, hvor konkurrenterne Sandvik, der ligesom FLS arbejder inden for udstyr til mineindustrien, og Caterpillar aflægger regnskab.

Novo Nordick-konkurrenten Eli Lily aflægger ligeledes tirsdag regnskab, som kan vende investorernes blik mod den danske medicinalkoncern, som mandag steg med 0,2 pct. til 319,30 kr.

Derudover er det sidste dag for investorerne til at positionere sig i Össur, inden at det islandske proteseselskab tirsdag efter børslukketid kommer med regnskab for tredje kvartal. Her vil der være fokus på, hvorvidt selskabet ændrer sin forventninger til hele året, der nu lyder på en organisk vækst på 4-5 pct. og en EBITDA-margin på 18-19 pct.

Össur, der er at finde uden for det danske eliteindeks, faldt mandag med 0,9 pct. til 28,80 kr.

/ritzau/FINANS