Aktier: Bankerne fik oprejsning og trak C20 med op

Der var højt humør på det danske aktiemarked onsdag, hvor især bankerne var med til at hive det danske eliteindeks op.

Foto: Bo Amstrup.
Læs mere
Fold sammen

C20 Cap-indekset endte 0,2 pct. højere i indeks 981,97 og fulgte dermed trenden på de europæiske markeder.

- Det kommer af forskellige ting. Dels olieprisen, som er løftet, dels er der kommet nogle positive tal fra Kina, som tyder på god økonomisk aktivitet. Det er positivt, fordi der har været en del bekymring for de kinesiske nøgletal, der har vist svaghedstegn igennem en periode, forklarer Kim Sejdelin, der er aktiestrateg i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Blandt de fire mest stigende aktier i eliteindekset var indeksets bankaktier. Nordea toppede C20 med et hop på 3,3 pct. til 63,40 kr., mens Jyske Bank blev hævet 2,8 pct. til 283,10 kr., og Danske Bank gik 1,7 pct. frem til 177,00 kr.

- Der blev vedtaget en redningspakke for de italienske banker mandag aften. Det har givet en positiv stemning omkring bankerne i Europa siden. Og når man samtidig har et marked, der er villig til at løbe risici, så giver det appetit på bankaktierne, forklarer Kim Sejdelin.

MÆRSK ÅD UDBYTTET

Den kinesiske eksport tog et overraskende spring fremad i marts, viste en opgørelse onsdag morgen dansk tid. Eksporten steg med 18,7 pct. i yuan i marts i forhold til året før. Til sammenligning havde økonomerne et gennemsnitligt estimat, der lød på en stigning i eksporten på 14,9 pct. ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg.

Samtidig steg prisen på Nordsøolien til lige under 44 dollar tønden natten til onsdag og holdt sig i det niveau i løbet af onsdagen. Begge dele var gode nyheder for A.P. Møller - Mærsk.

Konglomeratets aktie handlede dog ikke længere inklusive retten til et udbytte på 300 kr. per aktie for 2015. Endvidere fik Mærsk sænket kursmålet af finanshuset Goldman Sachs til 11.100 kr. fra tidligere 11.600 kr.

- Vi så allerede mange af Mærsks peers stige fra morgenstunden. Sidst på dagen fulgte også Mærsk trop, og det æder også udbyttet, forklarer Kim Sejdelin.

Mærsks B-aktie endte med et løft på 0,9 pct. til 8535 kr. efter at have ligget i minus det meste af dagen.

Efter at have ligget i plus langt det meste af dagen noterede Vestas til gengæld et fald på 0,4 pct. til 450 kr., efter at vindmølleproducenten hev en betinget ordre i USA i land.

Det er Xcel Energy, der er en af Vestas store kunder, som har peget på den danske koncern som leverandør af møller til et gigantisk projekt på 600 megawatt i Colorado, USA.

HØREAPPARATER I FOKUS I USA

Også for GN Store Nord var der nyt fra USA, idet høreapparatselskabet deltog på den årlige messe hos den amerikanske audiologiforening, American Academey of Audiology (AAA), der begyndte onsdag. For GN Store Nord var der fokus på markedsandelen hos salgskanalen Veteran Affairs.

GN Store Nord fik endvidere sænket anbefalingen af HSBC til "hold" fra tidligere "køb" og kursmålet barberet med en femmer til 145 kr.

GN-aktien endte i bunden af eliteindekset med et fald på 2,1 pct. til 129,60 kr.

Også William Demant Holding var at finde på messen, hvor høreapparatselskabet præsenterer et trådløst produkt med en såkaldt dual radio. Produktet vil være det første af sin slags på markedet.

WDH-aktien lukkede uændret i 657,50 kr.

SAS-AKTIEN LETTEDE PÅ RYGTER

Blandt sidepapirerne var der opmærksomhed om SAS, der ifølge nyhedsbureauet Reuters tilsyneladende har sat sig sammen med tyske Lufthansa, som efter sigende skulle ønske at udvide netværket af flyskaber og føje noget til sin lavprisplatform Eurowings.

Ifølge Reuters kilder skal drøftelserne have foregået siden efteråret og kan føre til, at Lufthansa får en ejerandel i SAS.

SAS-aktien lettede med knap 7 pct. til 20 kr.

Mindre opløftende nyt var der fra Brøndby IF. Vestegnsklubben havde sat dagen af til at præsentere en ny strategi, men kom samtidig med en meddelelse om, at resultatet for årets første tre måneder vil resultere i et regnskabsmæssigt underskud i niveauet 20 mio. kr.

BIF-aktien dalede med 0,7 pct. til 0,76 kr.

/ritzau/FINANS

 

Andreas Antoni Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk