Aktier: Banker steg og stjal fokus fra Lundbeck

Selv om det var Lundbeck, der burde have fået størst fokus efter et positivt kvartalsregnskab og en opjustering, endte det med at blive bankerne, som løb med størstedelen af investorernes interesse i onsdagens handel.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

 

Samlet endte det danske eliteindeks, C20 Cap, med at gå 0,3 pct. frem til 1039,05. Dermed var det tredje dag i streg i denne uge, hvor eliteindekset kunne runde af i plus.

Blandt selskaberne i eliteindekset var det særligt bankerne, som skilte sig positivt ud. Jyske Bank, Nordea og Danske Bank steg således med henholdsvis 3,1 pct. til 307,80 kr., 1,6 pct. til 62,15 kr. og 1,5 pct. til 188,80 kr.

Udviklingen med stigende bankaktier gjorde sig også gældende i resten af Europa, og det kunne tilskrives fredagens imødesete begivenhed i Jackson Hole i USA, hvor chefen for den amerikanske centralbank, Janet Yellen, holder tale og måske kan komme med indikationer om, hvornår der igen vil blive pillet ved den ledende rente.

Ifølge Otto Friedrichsen, aktiestrateg hos Formuepleje, kan udsigten til en øget rente understøtte indtjeningsmulighederne hos de europæiske banker, og det var muligvis det, der lagde til grund for onsdagens positive stemning blandt bankerne.

LUNDBECK STEG EFTER OPJUSTERING

Også medicinalselskabet Lundbeck havde vind i sejlene og steg 0,3 pct. til 277,70 kr. Det fulgte efter et regnskab for andet kvartal, hvor forventningerne til helårets omsætning og driftsresultat (EBIT) blev opjusteret.

Opjusteringen kom oven på et kvartal, hvor selskabet leverede bedre end ventet i markedet og omsatte for 3751 mio. kr. mod ventet 3695 mio. kr. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates. Det blev omsat til et driftsresultat (EBIT) på 469 mio. kr. mod ventet 418 mio. kr. blandt analytikerne.

- Det var et solidt regnskab, hvor både omsætning og EBIT-resultat var bedre, end markedet havde regnet med. Det ser ud som om, at alle selskabets nøgleprodukter klarer sig bedre end ventet. Og så er der jo kommet en opjustering, som markedet glæder sig over, påpeger chefhandler Mads Zink fra Danske Bank.

GENMAB TOG ET FALD

I bunden af eliteindekset sluttede biotekselskabet Genmab med et fald på 2,6 pct. til 1126 kr. Ifølge Danske Banks chefhandler kunne kursdykket begrundes med, at der onsdag blev offentliggjort amerikanske salgstal for kræftmidlet Darzalex i juli.

- De viser - lidt overraskende - et fald på 2,6 pct. i forhold til måneden før. Man skal huske på, at det er meget tidlige tal, og vi venter stadig at se en acceleration i salget i andet halvår, så det er ikke noget, vi er bekymret for, forklarer Mads Zink.

Uden for eliteindekset nedjusterede malerkæden Flügger sine forventninger til hele 2016 oven på et svagt første kvartal, der dækker månederne maj, juni og juli. Det skete i forbindelse med selskabets ordinære generalforsamling, hvor der desuden blev offentliggjort planer om at fordoble antallet af direktionsmedlemmer fra 1. september.

Efterfølgende reagerede investorerne ved at sende Flügger-aktien ned med 3,8 pct. til 353 kr.

I løbet af onsdagen blev der i øvrigt præsenteret kvartalsregnskaber fra Spar Nord, Vestjysk Bank, Migatronic, Bording og Gabriel, mens der inden børslukning endnu ikke var kommet de ventede regnskaber fra Veloxis, Jeudan og Royal Unibrew.

Spar Nord steg med 0,9 pct. til 58 kr., Vestjysk Bank faldt med 2,7 pct. til 9,10 kr., Migatronic steg med 0,8 pct. til 246 kr., Veloxis faldt med 3,5 pct. til 1,37 kr., Jeudan steg med 0,1 pct. til 730 kr., Royal Unibrew faldt med 1,5 pct. til 314 kr., Bording faldt med 1 pct. til 808 kr., og Gabriel steg med 5,8 pct. til 444,50 kr.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk